Brit Care Sustainable i Pet centar potiču pravilno odlaganje ambalaže uz odličan popust

26.04.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#održivost

Prirodni sastojci, održivost, okoliš. Ove riječi čujemo sve češće i češće. Ali izvori prirodnih sastojaka su ograničeni, a trenutni stil života počinje imati sve veći utjecaj na funkcioniranje našeg planeta koji moramo zaštititi ne samo zbog nas samih, već i za buduće generacije.

Održivost utječe na sve više i više aspekata naših života i života naših psećih prijatelja. Kako bismo im osigurali bezbrižno uživanje u prirodi, sada imamo priliku biti bolji prema okolišu zahvaljujući akciji koja potiče pravilno odlaganje ambalaže hrane za pse! U suradnji s Pet centrom, Brit Care Sustainable nagrađuje brigu za okoliš s 20% popusta na sljedeću kupovinu Brit Care Sustainable hrane.

Brit Care Sustainable, hrana za pse, briga za okoliš

Brit Care Sustainable hrana za pse ekološki je prihvatljiva – dolazi u potpunosti reciklabilnom pakiranju i proizvodi se u klimatski neutralnim uvjetima korištenjem održivih sastojaka i ekološki prihvatljivog proteina insekata. Sastojci potječu od certificiranih i (kada je moguće) lokalnih dobavljača, jer što kraću udaljenost moraju prijeći, manji je njihov ugljični otisak. Ova pseća hrana je jamstvo da je meso dobiveno od životinja uzgojenih na farmi u skladu s EU načelima dobrobiti i zaštite životinja. Pravilnim odabirom sastojaka i održivim pristupom Brit Care uspio je smanjiti ugljični otisak ove hrane za pse do 35% u usporedbi s hranom za pse napravljenom od crvenog mesa.

Brit Care Sustainable, hrana za pse, briga za okoliš

Što je eco-friendly protein?

Budući da zahtijeva samo 2% kopnene površine i 4% vode koja se koristi za proizvodnju iste količine govedine, protein insekata je daleko nježniji prema okolišu. Štoviše, uzgoj insekata reciklira otpad ljudske hrane, 100% je etičan i ne stvara metan, štetan staklenički plin.

Niskougljični otisak (35% manje CO2)

Odabirom pravih sastojaka, smanjuje se ugljični otisak proizvoda za čak 35% u usporedbi s formulama koje sadrže crveno meso.

Održivi sastojci

Korištenje održivih sastojaka dovodi do boljeg upravljanja, štednje u resursima, i ekološke zaštite. Brit Care sastojci dolaze od pouzdanih dobavljača iz EU koji svoje životinje uzgajaju po načelima zaštite i dobrobiti životinja. Ne sadrže BSE, hormone, antibiotike, ili druge štetne tvari.

Ambalaža koja se može reciklirati

Brit Care Sustainable koristi materijale koji se mogu u potpunosti reciklirati sa širokim rasponom naknadnih primjena. Optimizirana veličina i čvrstoća pakiranja osigurava smanjenje težine pakiranja. Ambalaža označena brojem 4 ili 5 u trokutu može se odlagati u spremnike namijenjene za plastični otpad.

Brit Care Sustainable, hrana za pse, briga za okoliš

Zajedno s Pet centrom, Brit Care ide korak dalje i uključuje se u incijativu za očuvanje okoliša kroz recikliranje. Od 22. travnja 2024. u Pet centar poslovnicama pronađite posebno mjesto za odlaganje vaših praznih Brit Care Sustainable vreća hrane – vratite 3 Brit Care Sustainable ambalaže i nagradite se za održivu praksu sa 20% popusta na sljedeću kupnju Brit Care Sustainable hrane!

FOTOGRAFIJE: PR

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5