Industrijska zgrada koja je pretvorena u modni ured

23.01.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Modne priče | Uredske priče i iskustva | Modne i beauty priče
#uređenje interijera | #ured

Za uzbudljive stvari koje se trenutno događaju u svijetu arhitekture i dizajna interijera, ponekad je dovoljno zaviriti u Skadinaviju i ondje otkriti neke baš inspirativne priče. Takva je i ona o novom modnom uredu danske dizajnerice Cecilie Bahnsen, otvorenom prošle godine u Kopenhagenu.

Cecilie Bahnsen, modni ured

Cecilie Bahnsen svoj je (istoimeni) modni brend osnovala 2015. godine i u kratkom roku otad postala jedna od najnagrađivanijih danskih dizajnerica. Njen rad postao je prepoznatljiv po “najljepšim haljinama u modnoj industriji”, kako su joj tepali mnogi, a tim istim haljinama uspjela je redefinirati pojam tipičnog skandinavskog stila.

Svjetlosnim godinama udaljene od oštrog minimalizma po kojem su Skandinavke godinama bile poznate u modnoj svijetu, ove kreacije su romantične, voluminozne, izrađene u predivnim tkaninama, koje su slatke i šarmantne, ali nikada preslatke. Cecilie se njima prometnula u talent kojeg vrijedi imati na radaru, a stigla je i do Pariza, gdje će ovog proljeća, drugu godinu zaredom, predstavljati novu kolekciju.

Modni ured Cecilie Bahnsen

No, vratimo li se iz Pariza u Kopenhagen, vraćamo se i priči o novom modnom uredu proslavljene dizajnerice, u koji je uselila u 2022. godini. Prije toga, rad njenog brenda odvijao se u podrumu jedne stare zgrade nešto dalje od centra Kopenhagena, a s evolucijom modne marke i njene operative, došlo je vrijeme da Cecilie i njen tim pronađu novi prostor koji će uspješno pratiti njihov današnji ritam.

Odluka je pala na industrijsku zgradu u kreativnoj četvrti Osterbro u Kopenhagenu, u kojoj je, zanimljivo je, Cecilie snimala svoj lookbook za kolekciju proljeće/ljeto 2020. U njene urede preuređene su dvije etaže zgrade: zadnji kat pun prirodnog svjetla u kojem je atelje brenda Cecilie Bahnsen i prizemlje u kojem su “open space” uredi i kantina. U kantini se serviraju organski i vegeterijanski obroci, a zaposlenici se potiču da ne jedu za radnim mjestom, već da uzmu zasluženi predah i posvete se jelu u miru.

Za dotad prazan industrijski prostor koji je preuređen u urede i studio zaslužni su renomirani arhitekti Stamuli, koji su radili s dugogodišnjom kreativnom agencijom brenda MOON. S betonskim podovima i izloženim stropovima, od početka je postojala namjera da se razvije kontrast između arhitektonske sirovosti prostora i hiper ženstvenog svijeta Cecilie Bahnsen. Sve u svemu, pristup interijeru je minimalan, uz korištenje namještaja koji odražava modni potpis Cecilie Bahnsen. Zanimljiv detalj su i patchwork zavjese prisutne u prostoru, sastavljene od prerađenih tkanina koje predstavljaju uspomene iz prošlih sezona.

Uživajte u pogledu na ovaj chic skandinavski modni ured!

FOTOGRAFIJE: Cecilie Bahnsen

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5