podcast dijalog F podcast dijalog M

Apsolventice logopedije pokrenule su podcast ‘DijaLOG’ s ciljem inkluzivnijeg i podržavajućeg društva

05.05.2023. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#podcast

“O logopediji se unazad nekoliko godina jako puno govori u javnosti, ali malo tko zna koliko je zapravo široko to područje te kada je potrebno obratiti se logopedu. Upravo je to bila ideja okosnica pokretanja podcasta”, rekle su studentice koje stoje iza projekta ‘DijaLOG‘.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dijalog – Logopedski podcast (@podcastdijalog)

Logopedski podcast “DijaLOG“ nastao je kao studentski projekt iz želje da se logopedija kao znanost i struka približi široj populaciji kroz lako dostupan i sve popularniji medij – podcast.  U jeku rastuće podcast scene, ali i sve traženijeg zanimanja logopeda, osnovan je DijaLOG kao prvi i jedini logopedski podcast u Hrvatskoj i regiji te je dostupan na svim većim streaming platformama poput Soundclouda, Spotifya, Apple Podcasts i Deezera. Projekt je pokrenut kao proizvod kreativnog razmišljanja i djelovanja, želje za promidžbom struke te širenjem javne svijesti. 

DijaLOG, prvi i jedini logopedski podcast u Hrvatskoj

Projekt su pokrenule apsolventice logopedije Laura Marinović, Ines Perović, Angela Peršun i Tamara Vlahović 2022. godine, a zasad potpuno objavljena prva sezona broji ukupno više od 3500 streamova. Najveći broj slušatelja registriran je u Hrvatskoj, SAD-u, Srbiji te Bosni i Hercegovini, ali sve veći broj slušatelja je i u dijaspori. Podcast ugošćuje stručnjake iz područja ne samo logopedije, već i srodnih struka, ali i korisnike logopedskih usluga. Gosti kroz svaku epizodu dijele svoja znanja, iskustva, anegdote i uspomene kroz ugodan i opušten razgovor. Koji je proces vokalne terapije kod transrodne osobe, što o svom mucanju misli jedan reper, što su disfagije… Na ova i na razna druga pitanja možete pronaći odgovor u prvoj sezoni podcasta. 

“Podcast je jedan od rijetkih formata prenošenja informacija gdje imate prilike naučiti nešto novo i promijeniti svoje stavove o bitnim temama dok, primjerice, šetate psa ili perete suđe. Naši slušatelji nam znaju javiti da su “naletjeli” na podcast i tako doznali da je logoped puno više od “onog koji ispravlja R”, rekla je voditeljica podcasta.

Iako je ovo logopedski podcast , trudimo se svaku epizodu prilagoditi bilo kojem slušatelju, ne samo logopedu. Upravo to i jest cilj ovog podcasta: doprijeti do što većeg broja ljudi i mijenjati njihovu percepciju, stavove i ponašanje, čime društvo postaje inkluzivnije i podržavajuće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dijalog – Logopedski podcast (@podcastdijalog)

Nova sezona podcasta DijaLOG

DijaLOG je upravo krenuo s novom sezonom, a njegovi gosti donose i nove teme. Što o disleksiji kaže jedna maturantica, gdje se zaposliti nakon završetka fakulteta te kako je imati dijete s dijagnozom autizma – teme su koje čekaju slušatelje u drugoj sezoni podcasta, bacite uho!

Za više informacija, zapratite Instagram profil @podcastdijalog i Facebook profil Dijalog – logopedski podcast gdje možete pratiti najave novih epizoda, vidjeti kako je na snimanju epizoda, ali i saznati neku zanimljivu činjenicu o gostima podcasta.

FOTOGRAFIJE: Podcast DijaLOG, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5