Poslovni prostor u kojem se ostvaruju sve želje istinskih foodieja

05.02.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Uredske priče i iskustva
#ured

Smatrate li se foodiejem, postoji velika šansa da ste barem jednom u prošlosti, točnije od 2009. godine kada je pokrenuta naovamo, “naletjeli” na internetsku platformu Food52, koja je fokusirana na hranu i kuhanje. Osnovali su je Merrill Stubbs i Amanda Hesser, s ciljem stvaranja zajednice zaljubljenika u hranu. Svoj su biznis prozvale Food52, jer “kuhamo 52 tjedna u godini”, transformirajući ga u mjesto okupljanja svih koji vjeruju da je kuhinja srce doma, a hrana središte dobro proživljenog života.

Food52

No dok publika na Food52 traži i pronalazi tisuće recepata i savjeta o kuhanju, pretpostavljam da malo tko razmišlja o tome koliki se zapravo posao obavlja iza kulisa jedne lijepo uređene web stranice. Recepti koje objavljuju moraju biti provjereno dobri, zbog čega urednici svoje vrijeme na radnom mjestu zapravo provode u testnim kuhinjama tvrtke, usavršavajući ono o čemu će nam pisati i dijeliti kao pouzdane ideje za kuhanje. Upravo su testne kuhinje zvijezde novih uredskih prostorija u koje je Food52 nedavno uselio. Vodimo vas u turu njihovim uredom.

Nakon sedam godina naguranih u prijašnjem uredu u četvrti Chelsea na Manhattanu, ekipa platforme Food52 preselila je svoje sjedište 2023. godine u poslovni kompleks Brooklyn Navy Yard. Radeći na projektu sa svojim dobrim prijateljima Bradom Shermanom i Ninom Etnier iz studija Float, koji su dizajnirali sve njihove prijašnje urede, krenuli su u stvaranje prostora koji je usredotočen na glavni tim brenda Food52 i potrebe njihove zajednice: okupljanje, stvaranje i zabavu.

Trebale su im tri godine (i herojsko upravljanje projektom od strane direktorice uredskih operacija Karen Levi) da izgrade niz testnih kuhinja, studija, radnih prostorija i prostorija za okupljanje, a svima im je zajedničko da su funkcionalne i gostoljubive – mjesto na kojem se oni koji rade osjećaju kao doma.

Izazov je bio ne samo pretvoriti prostor u znaku betona i stakla u ured koji će imati cozy vibru, već i jako dobro organizirati ogroman open space u kojem se stalno odvijaju različite produkcije.

Ured objedinjuje sedam kuhinja (četiri testne kuhinje, dvije društvene kuhinje i jednu za snimanje), 10 foto studija, prostoriju za skladištenje proizvoda, trgovinu rekvizita, knjižnicu, 14 soba za sastanke, showroom, individualne kabine, radne stanice koje mogu primiti više od 100 ljudi i vanjski prostor. Zadatak je, dakle, postao uzeti ovaj amalgam funkcija i „smisliti kako ih raspršiti po prostoru, a da ne djeluju overwhelming jednom kada uđete u njega”, pojasnio je suosnivač studija Float, Brad Sherman.

Više o tome što su radili u sklopu projekta, otkrili su ovdje, a još malo inspiracije iz ovog divnog ureda očekuje vas u nastavku:

FOTOGRAFIJE: William Jess Laird

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5