Budućnost financija i tehnologije: Više od 2500 stručnjaka, poduzetnika i obožavatelja FinTecha okuplja se u Zagrebu

12.01.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#konferencija | #Money Motion

Prva Money Motion konferencija prošle godine, rasprodana tjedan prije svog početka, okupila je više od 1300 posjetitelja iz 12 zemalja diljem svijeta. Velika međunarodna imena poput Andriusa Bičeike, predsjednika uprave Revoluta, vodeće digitalne banke, Takeshija Kita, uspješnog poduzetnika i dopredsjednika japanske FinTech udruge, i Mattea Rizzija, osnivača FTS grupe, globalne platforme za podršku investitorima i poduzetnicima u FinTech svijetu, zajedno s vođama industrije u Hrvatskoj i regiji predstavila su najvažnija zbivanja, izazove i inovacije na tržištu. Tijekom dvodnevnog programa publika je postavila brojna pitanja, a rasprave su se nastavile u networking loungeu i među dvadesetak štandova vodećih brendova u expo areni.

Money Motion konferencija 2024.

MoMo2024 održat će se tijekom 21. i 22. ožujka na zagrebačkom Velesajmu, a ove godine očekuje dvostruko više sudionika s još više internacionalnih govornika. Nakon prve uspješnice, na glavnu pozornicu konferencije vraćaju se Andrius Bičeika, Panagiotis Kriaris, stručnjak za financijske tehnologije i voditelj poslovnog razvoja u Unzeru, brzorastućoj platformi za internacionalna plaćanja, i Balázs Békeffy, predsjednik uprave OTP banke. Na pozornici pridružit će im se Meeri Savolainen, osnivačica i direktorica berlinskog pionira u osiguravateljskog tehnologiji INZMO, Péter Csányi, zamjenik izvršnog direktora i glavni direktor digitalnog sektora, te član Upravnog odbora OTP grupe, i Aleksandra Babić, direktorica za B2B i produkt marketing za Europu u Mastercardu.

Konferencija će pokriti sve relevantne teme industrije od bankarstva i osobnih financija, privatnosti i kibernetičke sigurnosti, umjetne inteligencije i blockchaina do digitalnog identiteta, InsurTecha i openbankinga te regulatorne tehnologije. Izložbeni prostor protezat će se na 1500 metara kvadratnih, a velika novost je i dodatna pozornica koja će se nakon prvog dana startup programa u drugom danu transformirati u podij za raspravu najnovijih tehnologija i potencijalnih trendova.

U prvom izdanju konferencije Money Motion na Startup pozornici od brojnih prijava odabrano je bilo deset obećavajućih timova. Oni su svoja rješenja pitchirali stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika vodećih investicijskih fondova u regiji, a troje najboljih podijelili su nagradni fond od 5.000 eura. Glavni pobjednik bio je ViaBank, startup iz Bugarske s tehnologijom otvorenog bankarstva za plaćanje koji je sa sobom odnio ček za 3.000 eura. Prijave za startup pitch Money Motion 2024 već su otvorene, a nagradni je fond udvostručen na 10.000 eura. Prijaviti se možete na ovom linku.

Drugo izdanje Money Motion konferencije bit će popraćeno još bogatijim popratnim sadržajem. Uz već očekivan dobar provod u večernjim satima, organizatori planiraju brojne manje dodatne evente i aktivnosti tijekom same konferencije kako bi nadmašili prošlogodišnje iskustvo kojeg su se uzvanici prisjećali još mjesecima kasnije.

Trenutno su u prodaji Early Bird ulaznice za 169 eura, a svoju možete nabaviti na službenim stranicama konferencije ili na Entrio platformi.

FOTOGRAFIJE: PR

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5