neradni dani 2024, praznici, blagdani, spajanjeneradni dani 2024, praznici, blagdani, spajanje

Informacija koja nam dobro dođe: Popis neradnih dana i spajanja u 2024.

01.01.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Novosti | Putovanja | Život prije 5
#neradni dani

Nova je godina tek počela, no već smo krenuli guglati kako “padaju” neradni dani 2024. Nema boljeg kada pogledamo na kalendar i vidimo da se petak ili ponedjeljak spajaju s vikendom ili se dogodi mini odmor kada četvrtak ili utorak spojimo s vikendom i s jednim “ukradenim” danom godišnjeg dobijemo njih nekoliko. Pa, kakvo je stanje s 2024. godinom?

Neradni dani 2024.

Volimo kada pri pogledu u kalendar ugledamo da neki praznik ili blagdan “pada” na petak ili ponedjeljak pa vikend traje (idealna) tri dana s kojima onda već možemo planirati i kakav city break ili jednostavno guštati u odmoru. Neki su u spajanju i pravi maheri pa s par dana godišnjeg odmora uspiju “pospajati” i dobiti kvalitetan odmor od čak desetak dana. A kakvo je stanje za 2024. godinu? Tek je počela, no radoznali smo pa smo se odmah bacili na istraživanje.

Kao i prošle godine, odličan smo pregled pronašli na stranici cool imena LakNerad, što je anagram od “kalendar” koja, između ostalog, ocjenjuje i razred praznične učinkovitosti. Razredi sežu od A do I, a 2024. je svrstana u razred E. Usporedbe radi, prethodna je godina bila u razredu D, što znači da je tada stanje po pitanju spajanja i neradnih dana bilo nešto bolje nego što nas čeka kroz 2024.

Neradni dani 2024. uključuju dva tzv. “izgubljena” blagdana, odnosno blagdana koji padaju na dane vikenda, ne računajući Uskrs. Ove godine dolazi i do preklapanja praznika i blagdana pa Dan državnosti i Tijelovo “padaju” na isti dan, 30. svibnja.

2024. donosi i tri prilike za spajanje s vikendom, ukupno 10 neradnih dana prema kalendaru, a potencijalno 13 neradnih dana.

Cijelu infografiku donosimo u nastavku ??

FOTOGRAFIJE: After5, Unsplash

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5