Održana je druga Be Your Own Boss – konferencija za poduzetne žene

19.03.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#konferencija

Zagrebački Studio Katran prošle je subote prštao od ženske energije. Naime, gotovo 250 poduzetnih žena povezivalo se, iskreno i bez hijerarhija te lišeno od društvenih statusa – dijelilo svoje izazove, upoznavalo se i raslo na krilima drugih žena. Održana je, naime, druga Be Your Own Boss konferencija za poduzetnice i sve one koje na to putovanje tek kreću.

Kada je prije 4 godine pokrenula Facebook grupu Be Your Own Boss koja će podržavati poduzetnice i pozivati ih na zajedništvo, Marina Biljak, osnivačica grupe, kako sama kaže, o odjeku grupe u Hrvatskoj i regiji nije mogla ni sanjati. Grupa je dosegnula više od 26 tisuća žena, mahom vlasnica ili budućih vlasnica biznisa, koje se osjećaju dovoljno slobodno i sigurno da je grupa njihovo – pleme. 

Marina Biljak

BYOB konferencija

“Jer svaka žena treba svoje pleme.”– slogan je konferencije koja je krenula s online edukativnim webinarima u petak te kulminirala velikim meet up-om u subotu. “Iako nisam osoba koja ima onaj WOW moment, zaista sam ponosna na iskrenost, na dijeljenje i ne hrabrost žena da dijele, u grupi i na konferenciji. Meet up je zapravo samo iskrena kulminacija poznanstava koja polako prerastaju u prijateljstva. Nekad smo, kao ljudi, spremniji podijeliti izazov s potpunim neznancem, a jednom kad na taj put dijeljenja krenemo, sve smo jače i sve smo sigurnije”, istaknula je Marina između brojnih zagrljaja svojih članica koje su na konferenciju stigle iz Zagreba, ali i daljih gradova poput Splita, Dubrovnika i Beograda. 

Uz online predavanja i korisne webinare, svrha meet up-a bilo je pozvati na izlazak van komfor zone i dati šansu zajedništvu. “Mnoge od nas osjećamo se kao da se poznajemo godinama, zato je ova atmosfera i ovo povezivanje – očekivana. Čak smo i našem cateringu i koktel majstorima naglasili da ne očekuju ukočenu atmosferu. A cijela je priprema odrađena kao da očekujemo veliki party poduzetnih žena”, istaknule su organizatorice – poslovna savjetnica Ana Marić iz tvrtke Contenta, Martina Friganović, suvlasnica portala Supermame te Ivana Granić Vican, vlasnica marketing agencije Studio CroBrand. 

Uz podršku sponzorica, također mahom malih poduzetnica, konferencija je uspjela zablistati punim sjajem. “Izuzetno smo ponosne što su nas odabrale podržati žene poduzetnice i što su u ovom događaju prepoznale vrijednost za svoje biznise”, istaknule su žene, a simbolični photo wall s krilima i logotipima sponzora prenosio je moćnu poruku – druge žene mogu ti dati krila, popraviti krunu i pomoći da letiš.  

Poanta cijele grupe pa i same konferencije vrlo je jasna. “Ne trebaš sve sama, iako znamo da ti to sve itekako možeš”, zajednička je poruka Bossice, njihovih gostiju i govornica konferencije. Pregršt osnaženih i podržanih žena itekako može promijeniti sliku hrvatske female biznis scene, a osobito ako pritom znaju da je baš sve okej čak i onda kada se tvoj uspjeh ne mjeri samo i isključivo bankovnim računom. 

Dojmovi gostiju, sponzora i organizatora još se uvijek sliježu, a cijeli je event prekrasno sumirala jedna od sponzorica konferencije: “Jedan vrlo poseban i drugačiji event, potpuno iskren, vrlo prizemljen, bez lažnih ja, ja, ja.”

Sve u Be Your Own Boss zajednici konstantno poručuje MI, MI, MI. Poručuje “držim te”, “vidim te” i “razumijem te”. I baš se zbog toga radujemo novim događajima najvećeg balkanskog plemena poduzetnica i onih koje na taj put tek kreću.  

FOTOGRAFIJE: PR, Ana Vorkapić

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5