Adresa na kojoj još niste bili: Zara trgovina s uredskim priborom

23.11.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Novosti
#Zara Home

Ovo definitivno nije vaša uobičajena kvartovska papirnica, već mjesto na kojem se ostvaruju svi snovi o stylish uredskom priboru. Zakoračite u nedavno otvorenu Zara trgovinu, inspiriranu starim španjolskim knjižarama i papirnicama, pravu fantaziju u kojoj se uspješno spajaju stil i funkcija!

Zara je u rukavu za ovu godinu imala brojne zanimljive projekte (svakako vrijedi istaknuti njenu second-hand platformu za preprodaju postojeće odjeće i modnih dodataka), no malo što nas je oduševilo u toj mjeri, u kojoj je to pošlo za rukom Zara papirnici. Da, dobro ste pročitali, u Europi trenutno postoji mjesto na kojem se svi naši snovi o savršenom uredskom priboru pretvaraju u stvarnost!

To mjesto je španjolska autonomna zajednica Galicija i pobliže gledano španjolski grad La Coruña, u kojem je prije nekoliko tjedana otvorena La Papelería de Zara. Ova papirnica smjestila se na zadnjem katu Zara trgovine na adresi C/Compostela 3 i funkcionira kao pop-up, koji će ostati otvoren do kraja siječnja 2023. godine.

Iste uporabne i dekorativne predmete koji se prodaju ondje možete pronaći i u Zara Home webshopu, pa tako i onom hrvatskom, no priznajmo si ipak da je fizička trgovina sa Zarinim uredskim priborom sasvim druga dimenzija doživljaja La Papelería kolekcije. Na ovom projektu, Inditex grupa radila je sa studijom za arhitekturu i grafički dizajn Saint-Lazar, a svoju pozornost zajedno su usmjerili prema uredskim predmetima i uredskom namještaju.

Poznavateljima ovog kraja bit će već na prvu jasno da je La Papelería de Zara nadahnuta starim knjižarama i papirnicama koje su se mogle pronaći u bilo kojoj ulici u Galiciji, a oda njima je uredski asortiman u minimalističkoj estetici sa snažnim vintage štihom.

Ovdje ćete pronaći uistinu svašta: bilježnice, poštanske markice, olovke, omotnice, kalendare, ormare i kutije za dokumente, plakate, knjige, društvene igre… Svi proizvodi u kolekciji imaju dvostruki cilj; biti praktični, odnosno olakšati život onima koji će ih staviti u svoj ured i imati dekorativnu funkciju te biti ukras na radnom stolu.

Dućan je svijetao, prostran i prozračan i omogućuje lagano istraživanje ponude organizirane po kategorijama i bojama. La Papelería de Zara može se pohvaliti i malom kafeterijom i čitaonicom u kojoj uz šalicu omiljenog kofeinskog napitka posjetitelj može uživati u knjigama na temu fotografije, mode i dizajna.

Iz Zare i studija Saint-Lazar nadaju se da će nas ovi predmeti inspirirati na stvaranje, bilo na radnome mjestu ili kod kuće, a kupcima u ovom jedinstvenom prodajnom prostoru omogućuju i uslugu personalizacije inicijalima, i to na torbama, naljepnicama i olovkama. Nema sumnje da ova suradnja odražava novi pristup u poslovanju brendova Zara, Zara Home i cijelog poslovnog carstva Inditex na čelu s Martom Ortegom, a ako ne uspijete posjetiti novi koncept, kolekciju možete istražiti i kupiti putem Zara Home webshopa.

FOTOGRAFIJE: Zara Home

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5