Stiže naš tjedni mix novog newsa kojeg konzumiramo pod pauzom za ručak, u nekoliko minuta. Okupili smo par vijestica koje su nam privukle pozornost ovih dana, a možda i vama dobro dođu – istražite našu ovotjednu Pauzu za ručak u nastavku.
Zašto ne vodimo zdravije živote? Jer smo umorni
Pitanje je to koje si mnogi od nas postavljaju: Zašto ne vježbam više, jedem bolju hranu i općenito ne vodim zdraviji način života?
Potencijalni odgovor na to pitanje dalo je novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, čiji su ispitanici umorni i nemotivirani za promjenu.
YouGov je napravio anketu za World Cancer Research Fund na 2.086 odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu, a kao barijere za vođenje zdravijeg života Britanci su istaknuli nedostatak motivacije (38%), umor (34%), skupe namirnice (30%), nedostatak vremena (26%) i nedostatak ravnoteže između posla i privatnog života (25%).
Forbes (ponovno) stiže u Hrvatsku
United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi potpisala je ugovor s Forbesom kojim je planirano pokretanje licenciranih Forbes digitalnih izdanja u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i organiziranje prepoznatljivih Forbes konferencija i događaja.
Kao dodatak jednom od najutjecajnijih poslovnih medijskih brandova, novi Forbes portali bit će platforme za iniciranje razgovora i tema o nekim od najutjecajnijih lidera, menadžera, investitora i poduzetnika iz Jadranske regije, onima koji pokreću promjene, transformiraju poslovanje i imaju značajan utjecaj na svijet.
Vrbani su dobili novu trgovinu za guštanje u lijepim stvarima
GUŠT je istinski užitak, GUŠT je radost i veselje, GUŠT je ljepota življenja… I GUŠT je nedavno otvorio svoja vrata u kvartu koji živi punim plućima – na zagrebačkim Vrbanima.
Ne toliko daleko od centra grada, u neposrednoj blizini jezera Jarun, svoja je vrata otvorio GUŠT beauty boutique, specijalizirana trgovina prirodne, clean i eko kozmetike, ali i modnog i produkt dizajna isključivo hrvatskih proizvođača.
Iza svakog proizvoda u GUŠTu stoji njegov tvorac – fotografijom i pričom o nastanku brenda, ali i Nina Kemenović koja ih je sve okupila i osmislila ovu trgovinu kojoj će se, jednom kad je otkriju, vraćati oni koji uživaju u lijepome.
Zastupljeni su beauty brendovi Aprive, Hvaroma, Matinata, Gesha, Moja oaza, Luxea, Uchka, San kozmetika, Sulis, Ard kozmetika, Cosmel i 757, modni brendovi Mustre, Indestructible, Lykke i Anka Jewelry i lifestyle brendovi Zen Candles, Into The Wild Cutting Board i List Living.
Počinje 57. Florart
I ovog proljeća Bundek će postati najraskošnija cvjetna oaza. “Floaart“, zaštitni znak Zagreba koji na najljepši način nosi poruku njegove prirodne i kulturne baštine očekuje nas od 18. do 21. svibnja na nikad atraktivnijem izložbenom prostoru Bundeka od 300.000 četvornih metara.
Na prigodnoj svečanosti u 11 sati izložbu će otvoriti gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević.
Tijekom četiri dana, do nedjelje, 21. svibnja, na najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, u organizaciji Podružnice Zrinjevac, predstavit će se više od 170 domaćih i stranih izlagača. Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.
Bliži se sedmi Hook & Cook – jedinstveni street
seafood festival u Istri
Uskoro počinje sedmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji diljem Istre na kreativan način spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru, morskim specijalitetima te lokalnim i domaćim sastojcima. Mjesto radnje su morski molovi u Medulinu, Banjolama i Rovinju gdje na krmama ribarskih brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremaju talentirani i poznati chefovi iz cijele regije.
Vrijeme i mjesto radnje: 17. lipnja u Medulinu, 14. srpnja u Banjolama, 12. kolovoza ponovno u Medulinu, te 16. i 17. rujna u Rovinju.
Hook & Cook festival je zapravo tradicionalna ribarska fešta, ali izvedena na urban i kreativan način uz autohtone namirnice, svježu hranu i fenomenalnu glazbenu podlogu poznatih DJ-eva. Ove godine festival slavi snagu žena pa će za krmu kao kuhinju stati neke od najpoznatijih predstavnica hrvatske kulinarske scene koje vode vrhunske restorane i kuhinje – Katarina Vrenc (Sopal), Ivana Bekavac (Kut) i Ana Bako.
FOTOGRAFIJE: Pixabay, Pexels, PR