Na After5 često slavimo kulturu okupljanja oko stola i zajedničke trenutke s dragim ljudima smatramo svojevrsnom protutežom užurbanom ritmu života. Dopuštamo pritom da nakratko stane svijet, dok pričamo, smijemo se, dijelimo hranu i piće i stvaramo nove uspomene.
U tom senzibilitetu nismo usamljeni, što nam pokazuje i sve više primjera projekata koji slave upravo kulturu stola. Onaj o kojem vam danas pišemo zove se Prep i proizvod je sinergije ideje i rada dvije poduzetne Hrvatice, Dine Habulin i Ivane Bekavac, koje su se odlučile baciti u catering vode, kada su prepoznale nišu u koju bi se mogle smjestiti.
One su kontakt kojeg zovete kada poželite organizirati zabavu, privatnu ili uredsku, a ne želite imati stres oko koncepta, organizacije i pripreme hrane. One su ujedno kontakt kada želite nešto kreativno, ukusno, personalizirano i održivo, što možda ne biste mogli sami osmisliti i realizirati, ali znate da će ostaviti dojam na ljude oko vas.
Popričali smo kratko o Prepu s njima, kako bismo vam dali infose kada dođe vrijeme za to da ih angažirate. Ili bolje rečeno, da organizirate nezaboravnu feštu!
Prep… i serviranje hrane s odmakom
“A da cijeli disco prepustiš nama?”, teaser je kojim nam maštu golica Prep na svojem Instagram profilu, dok istovremeno, pomalo vragolasto zaključuje da je ovo “Catering na koji se ne bojiš doć’ gladan!”. Prep ukratko znači da će vam dvije cure riješiti “tekuće životne probleme” koji se, naravno, tiču organizacije eventa s hranom. Možda imate želju pripremiti najbolji privatni party, napraviti low key večeru kod sebe doma (ali da ne brinete za dekoraciju stola, hranu, a bome ni piće), organizirati poslovni domjenak ili prirediti malu svadbu. Prep je tu za svaku situaciju.
“Primijetile smo da je došlo do zasićenja klasičnim cateringom koji ima standardni “suhoparni” menu koji nudi svakom klijentu. Osim suradnji s firmama koje su prepoznale naš potpis u vidu ukusnih zalogaja, radimo i privatne večere”, ispričale su Dina i Ivana.
Usluga od koje će najviše profitirati zaposleni ljudi
Ako doma ugostite obitelj i prijatelje, poznata je stvar da više vremena provedete sami u kuhinji nego s gostima, pa su tom problemu doskočile na način da ih klijent zapravo ugosti u svojem prostoru, a one preuzmu cijelu operativu iza zastora, dok se domaćin druži s uzvanicima. Moramo priznati da je ovo jedan od detalja koji bi nas nagovorio na booking usluge, jer je svima nama, *organizatorima malih kućnih fešti*, dobro poznata stvar koliko vremena nam oduzme upravo stajanje ili bolje rečeno samovanje u kuhinji.
“Tu smo da organiziramo privatne večere i manje zabave. Ciljamo na zaposlene ljude koji ne bi nužno napustili udobnost svojeg doma, a ne da im se zamarati s pripremom, nabavkom pića, kuhanjem i dekoriranjem”, zaključuje Prep tim koji je, čini nam se, jako dobro prepoznao svoju target publiku i njihovu stvarnu potrebu.
Kakva je procedura za one koji ih bookiraju?
Za dogovor ih se kontaktira putem maila ili Instagrama. Po potrebi se nađete s Dinom i Ivanom glede dogovora, prilikom čega će Prep tim pogledati prostor i finalizirati dogovor. Ono što je važno naglasiti: svakoj suradnji pristupa se individualno te se tako kreće i sami budžet, a jelovnik ovisi o prirodi eventa i željama klijenta.
“Naše su najuspješnije suradnje bile upravo one kada nam se ekipa ‘prepustila’. Super nam je kada imamo okvirne smjernice, a onda mi napravimo nezaboravnu gozbu. Ne koristimo standardno posuđe za cateringe, želimo da je cijela atmosfera oko naše hrane popraćena unikatnim posuđem, kreativnom i neuobičajenim uređenjem. Držimo se toga da stvaramo ponudu za događaje na kojima bismo se i same voljele naći i uživati”, pričaju Dina i Ivana.
Mi smo već u razmatranjima za koju bi prigodu mogli okupiti ekipu oko stola i prezentirati im “svoje nove kulinarske vještine”, dok iza kulisa Dina i Ivana rade svoju magiju 😎.
FOTOGRAFIJE: Jelena Markota, Petra Bluex