Nešto za kavoljupce: Najljepše šalice uz koje ćete započeti dan

31.01.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Uredske priče i iskustva | Gastronomija | Život iza 5
#uređenje interijera | #Prva jutarnja kava

Kava i coffee rituali koji oko nje nastaju, redovita su nam inspiracija na After5. Dok vam pripremamo novo izdanje teme “Prva jutarnja kava” u čijem smo premijernom izdanju ugostili zagrebačkog fotografa i zagriženog kavoljupca Danijela Berkovića, vrijeme kratimo pregledavanjem svih onih lijepih šalica iz kojih je ispijati kavu posebno zadovoljstvo. Bilo da jednostavno krase policu u kuhinji ili imaju aktivnu ulogu u vašim svakodnevnim kofeinskim ritualima, ove su šalice pravi bomboni za posjedovati.

Iako na domaćoj sceni doista ne manjka ljupkih šalica za kavu s potpisom brojnih studija za keramiku (pisat ćemo i o njima), ovog puta fokus skrećemo na inozemne i dominantno skadinavske brendove posuđa. Razlog je jednostavan: ono što danas vidimo u kolekcijama skandi dizajnerskih imena, uskoro ćemo viđati u ponudi mora drugih lifestyle brendova u svijetu, a naročito onih s high street potpisom koji su u stanju jako brzo iskopirati originalan skadinavski dizajn. Pogled na njihove novitete stoga je pogled na glavne trendove sezone, godine, a nekad i desetljeća.

Šalica za kavu, ali ne bilo kakva

Za lijepu šalicu koja će ritual ispijanja kave podići na jedan sasvim novi, estetsko-duhovni nivo, dovoljno je posjetiti web shopove kao što su fermLIVING, Nordic Nest i Smallable te ondje istražiti što vam se točno sviđa. Vaša kava možda je kratki jutarnji espresso za brzinsko razbuđivanje koji ćete popiti u minimalističkoj, mini šalici bez ručke, ili je to ipak caffe latte, koji zahtijeva veću zapremninu šalice, ali i nešto više vremena za svjesno uživanje u svakom gutljaju kave. S jedne strane možda težite maksimalno pojednostavljenom dizajnu, a s druge strane potencijalno vas vesele šalice koje dolaze sa šarmantnim dizajnerskim twistom. U svakom slučaju, u nastavku definitivno donosimo nešto za vas – i vaš još bolji jutarnji, dnevni ili popodnevni coffee ritual!

FOTOGRAFIJE: Ino Zeljak, fermLIVING, Nordic Nest, Arket, Marimekko

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5