Kada postaneš majstor multitaskinga, bitan je i gadget koji prati tvoj dan

24.01.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#Samsung
U zadnjih deset godina imam osjećaj da sam prošao apsolutno sve, od velikih do malih laptopa, velikih do malih tableta, mobitela koji su se smanjili pa povećali, no ovo je neka potpuno nova koncepcija koja kao da je rađena po meni.

Ragovarali smo s Ivanom, koji obnaša dužnost Business Building Executive u jednoj međunarodnoj tvrtki. Pojednostavljeno, njegov posao sastoji se od odlazaka na teren i obilazaka klijenata uz praćenje njihovih rezultata. Pritom su zabilježba istih i konstantna komunikacija od ključne važnosti.

„Moj dan počinje otprilike oko 06:00 ujutro kada krećem na teren, ovisno o lokaciji. Definitivno spadam u one koji vole rano ustati i uživati u jutarnjoj kavi, ponekad kod kuće, a ponekad u autu dok vozim na lokaciju. Pokrivam teren Slavonije pa su mi naplatne kućice u Ivanjoj Reci nešto poput kućnog praga. U kompaniji za koju radim sam već više od 10 godina i uz nekoliko napredovanja mogu reći da sam jako zadovoljan. Budžet za tehnologiju nam je vrlo velik pa ako naiđe neki novi gadget, tvrtka nas usmjerava da ga uzmemo.

Kada sam krenuo raditi ovaj posao prije više od 10 godina, jedina opcija je bio laptop. E, sad zamislite da stanete na benzinskoj postaji, uzmete laptop sa stražnjeg sjedala, uključite ga i radite – iako je nama to tada bila revolucija, morao se nabaviti pretvornik za auto, a i Internet je dosta štekao. Onda smo uložili u tablete što je isto tako bilo super, ali podrška za neke standardne stvari kao što su Office i slično je izostala, pa smo to nekako izvlačili s dodatnom tipkovnicom. U zadnje vrijeme, zbog posla sam kombinirao razne gadgete, sve dok se nije pojavio Samsung Galaxy Z Fold5 pametni telefon, telefon koji je preklopni i koji kad sve zbrojimo ima čak tri ekrana.

Samsung Galaxy Z Fold5

Za početak, kada putujem otvoren mi je prednji ekran, mobitel je spojen Bluetoothom u autu i najčešće slušam audio knjige ili podcaste. Eventualno upalim navigaciju ako idem u neki zabačeniji dio. I tu ovaj telefon zbilja dolazi do izražaja, jer kada ga otvorim imam praktički identičan ekran kao na tabletu, a još bolja fora mi je što mogu koristiti i pametnu olovku koja je integrirana u masku. Dok sam na terenu, mobitel je spojen na wireless slušalice pa tako jednostavno preusmjeravam pozive.

Najveći dio moga posla na terenu odnosi se na prolazak kroz Excel tablice zajedno s klijentima i eventualno upisivanje novih podataka. Tu se na djelu pokazuju performanse ovog pametnog telefona jer ne samo da nudi veliki ekran, već je brz i efikasan upravo za ono što meni treba: spojen sam na tvrtkin server, a narudžbe idu odmah. Poslagao sam si ekran da na njemu imam više opcija pa u zadnje vrijeme često izvodim par stvari odjednom: imam otvoren mail, u tijeku je konferencijski poziv, a iz Excela iščitavam brojke, što je idealno za multitaskera poput mene. Netipično, ali praktički imam dva mobitela u jednom. Prednji je za poziv, navigaciju i audio, dok je veliki za sve ostalo. Čak sam neki dan zapeo na jednom sastanku pa sam improvizirano popratio Svjetsko rukometno prvenstvo – ostavio sam ekran prepolovljen, tako da je mobitel sam mogao stajati na stolu.“

Slični su bili i naši utisci dok smo testirali Samsung Galaxy Z Fold5 kojeg nam je poznati tehnološki brend ustupio za recenziju. Elegantno. Luksuzno. Premium. Ovo su nam top tri utiska o njemu. Jednostavno rečeno odiše sofisticiranošću, što možemo zahvaliti kvaliteti materijala od kojeg je izrađen – vidi se da se nije štedjelo. Preklopni mehanizam lijepo funkcionira i ekrani se po sklapanju priljubljuju jedan uz drugi, pa se maksimalno minimizira mogućnost da će vam nešto što vam primjerice stoji u torbi oštetiti glavne ekrane.

Uređaj ima čak pet kamera, što bi trebalo zadovoljiti sve želje i potrebe korisnika, no nama je ovaj pametni telefon čak djelovao kao step up u odnosu na mobitele u kojima prvenstveno tražite dobru kameru. Osmišljen je točno po mjeri poslovnog profesionalca današnjice, koji će u ovom spoju pametnog telefona i tableta pronaći pregršt korisnih značajki za sve one trenutke kada s mobitela želi nešto brzinski, a pouzdano odraditi, dok se u slobodno vrijeme nastoji opustiti uz audiovizualni sadržaj, bilo da su u pitanju tekme, podcasti, serije na Netflixu ili gaming.

Zaključak

Ako ste multifunkcionalni menadžer i život vam se odvija u tablicama, ne gledajte dalje od ovog – Samsung Galaxy Z Fold5 je uređaj za vas. U svakodnevnici u kojoj nam je vrijeme najveća i najbitnija valuta, ubacit ćete ga u džep i krenuti s uobičajenim poslovnim aktivnostima, znajući da vam je u svakom trenutku nadohvat ruke vaš osobni asistent.

Plaćeno partnerstvo s tvrtkom Samsung Hrvatska

Fotografije: Privatno vlasništvo, Samsung

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5