Mogli bismo se naviknuti raditi ovdje: Ured produkcijske tvrtke za dokumentarni film

27.11.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Uredske priče i iskustva
#uređenje interijera | #ured

Uzmite kokice u ruke i udobno se smjestite. Danas vas vodimo u virtualnu šetnju uredom tvrtke za produkciju dokumentarnih filmova pod nazivom Sandbox Films.

Sandbox Films

U postpandemijskom svijetu, kojeg u pogledu rada uvelike karakterizira hibridna, remote work i home office kultura, mnogi se trude dovesti dizajn ureda, kao i hladnih i sterilnih poslovnih prostora na viši nivo. Jedna od motivacija za preurediti ured, učiniti ga prilagođenijim novim okolnostima i, kao što često vidimo, napuniti raznim benefitima i “benefitima” za zaposlenike, krije se i u želji poslodavca da svoje radnike dovede natrag na njihovo dobro, staro radno mjesto. Tko je i koliko u tome uspješan, ovisi od slučaja do slučaja, a novoj eri rada odlučila se prilagoditi i produkcijska kompanija Sandbox Films, koja je ovih dana predstavila svoj novi ured.

Malo se koja tvrtka, doista, može pohvaliti da u svojem uredu ima i dvoranu za projekciju, no to je u slučaju tvrtke Sandbox Film daleko više od uredske pogodnosti; ona je ključna za rad kreativaca u timu. Imajući to na umu, dizajneri studija Civilian osigurali su da se prostor ističe estetski i funkcionalno. Dvorana za projekcije ima 22 sjedala, najsuvremeniju kvalitetu zvuka i veliku tehnološku snagu, a uređena je u stilu art decoa. Od dvorane mnogo toga kreće, jer je ona kreativno težište tvrtke, no ne zaostaju ni druge prostorije, u ovom 4.200 četvornih metara velikom uredu, smještenom unutar neogotičkog nebodera iz 1920-ih, u četvrti Flatiron na Manhattanu.

S obzirom na to da osoblje Sandbox Filmsa ima mogućnost rada na daljinu, Civilian je dobio zadatak dizajnirati ured koji prioritet daje udobnosti i suradnji. “Naše rješenje podržava kreativni rad koji je uključen u snimanje filmova i osigurava da ekipa maksimalno iskoristi vrijeme provedeno u uredu”, kažu iz dizajnerskog studija, ističući kako je cilj bio učiniti čin rada ovog kreativnog tima dostojanstvenim. Dizajn i uređenje interijera odaju hommage starim europskim filmskim kućama (naročito onima Stockholma i Amsterdama) i u jednom uredu isprepliću vintage komade namještaja s onima po narudžbi, stvarajući ugodnu, toplu, a čak i pomalo otkačenu atmosferu.

Kao što smo već naveli, ured je prilično velik, pa u jedno spaja centralnu recepciju i bar, konferencijsku dvoranu, individualne urede, produkcijske i montažne sobe i, naravno, spomenutu dvoranu za projekcije. Konferencijska soba ističe se mint zelenim akustičnim kliznim vratima i sjajnim krem stolom, dok prednja prostorija za sjedenje dolazi sa specifičnom zakrivljenom sofom od buklea i baršuna, inspiriranom radom francuskog arhitekta i dizajnera Pierrea Chareaua.

Kod ovog ureda najposebnije je to što ne skriva činjenicu da je ured; samo je jedan od najljepših koje smo vidjeli. Pun je funkcionalnosti, ali i detalja; počevši od filmskih plakata koji krase zidove, preko ugrađenih stolića u sobi za projekcije, kako bi kreativci mogli uzimati bilješke tijekom projekcija, pa do recepcije s okruglim šankom i pultom za sjedenje, u ulozi dnevne menze studija, a navečer zabavnog prostora za projekcije filmova.

FOTOGRAFIJE: Chris Mottalini

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5