Što na posao nosi senior urednica Vanity Faira?

11.03.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Modne priče | Novosti | Modne i beauty priče
#Što na posao nosi...

U našoj potrazi za fora business stilovima, došli smo i do Benedicte Burguet Journé, senior urednice pariškog Vanity Faira, čiji je Instagram ne samo sjajan presjek njenih poslovnih i kombinacija za svaki dan, već i prava estetska poslastica. Kako se odijeva jedna vrsna modna i beauty znalka, u jednoj od najvećih modnih metropola? Mogli bismo reći da njen stil varira od kulerskog casuala do nenaglašene elegancije.

S 10 godina iskustva kao novinarka i urednica, Bénédicte Burguet-Journé danas radi kao senior urednica za Vanity Fair France, a do ove se uloge penjala po korporativnoj ljestvici, radeći u području mode i beautyja. Osim za ovaj magazin, također je kao stručnjakinja pisala lifestyle teme za Le Figaro i političke priče za Shanghai Daily. Njezin životopis uključuje dvostruki magisterij, iz novinarstva i političkih znanosti, na Sveučilištu Assas-Panthéon Paris II.

I danas je u svom radu specijalizirana za modu, nakit i industriju ljepote, tako da ćemo je u ključnim dijelovima godine vidjeti kako posjećuje sve glavne tjedne mode i sajmove luksuzne robe u modnim prijestolnicama. Bénédicte je inače rođena u Rimu, a odrasla je i danas živi u Parizu, u 8. arondismanu, zajedno sa suprugom i kćeri.

Njen promišljeni feed monokromatskog dojma, u znaku kombinacija u crnoj, bijeloj i eventualno plavoj boji (točnije boji trapera), otkriva nam mnogo o stilu kojeg njeguje ova poslovna žena s karijerom u medijskoj industriji.

U jednu ruku, ona je sjajna definicija bezvremenskog pariškog stila, koji se kod nje očituje i u garderobi, ali i u interijeru u kojem živi, što možemo vidjeti i u ovoj video turi njenim domom. Bénédicte predstavlja jednostavnu francusku eleganciju, koju drugima i nije toliko jednostavno rekreirati. Njena uniforma od trapera, košulje i blejzera nešto je u čemu ćemo ju najčešće vidjeti kada su u pitanju kombinacije za posao, a formalne kombinacije koje bira uglavnom su lišene suvišnih detalja.

Autorica mnogo razmišlja o povezanosti mode i Pariza, i to čini i u knjizi koju je napisala: “What is it about Paris & Fashion”. Petnaest pariških modnih dizajnera, uključujući Jeana Paula Gaultiera i Rolanda Moureta, objašnjavaju joj kako atmosfera grada nadahnjuje njihovu kreativnost. Kroz niz ležernih intervjua, ova knjiga otkriva složen odnos mode i Pariza danas, no ljubav prema stilu i kulturi, čini se, ostaje vječna.

A što Bénédicte kaže o svojoj karijeri?

“Ovaj posao radim više od 10 godina i još uvijek sam jednako strastvena kao na počecima. Moja želja da pišem i pričam o talentima koji me okružuju i koje susrećem rodila se u mladosti. Odrasla sam u Parizu i estetika ovog grada, njegov ukus za umjetnost, njegova povijest i kreativnost koja nastaje utjecali su na način na koji vidim svijet. Vrlo sam osjetljiva na ljepotu stvari, odjevnog predmeta ili slike. Raditi ovaj posao san je za ženu znatiželjnu poput mene.”

U nastavku vam donosimo što na posao nosi Bénédicte Burguet-Journé, a njen Instagram zapratite ovdje.

FOTOGRAFIJE: Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5