Doniranjem viška tkanina, odlučili su podržati kreativnost u hrvatskim školama

06.02.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Uredske priče i iskustva
#Prostoria | #društveno odgovorno poslovanje

Prije nekoliko godina, točnije 2018., započela je priča dućana Štof koji se smjestio u Bauerovoj ulici u Zagrebu. Pokrenuo ga je naš poznati proizvođač namještaja Prostoria, koji je na ovaj način dao drugi život tkaninama iz svoje proizvodnje. Projekt je sjajno prihvaćen, a u međuvremenu je otišao i korak dalje, pa je brend od 2021. godine u akciji doniranja svojih tkanina vrtićima, školama, fakultetima i udrugama, s ciljem podržavanja i razvijanja kreativnosti kod mladih u Hrvatskoj, kao i vlastite društvene odgovornosti.

Štof by Prostoria

Uviđajući da im nakon proizvodnje namještaja ostaje dosta neiskorištenog materijala koji bi inače završio na otpadu, Prostoria je te 2018. godine u ulici Antuna Bauera 9 otvorila dućan Štof by Prostoria, u funkciji svoje svakodnevne platforme cirkularne ekonomije i politike održivosti. Šarmantan je ovo dućan koji se smjestio u nesporednoj blizini živahne i dinamične Martićeve i koji uređenjem svog interijera redovito privlači znatiželjne poglede slučajnih i namjernih prolaznika.

Ako još uvijek niste zakoračili u Štof, reći ćemo vam da ovdje možete pronaći tkanine iz prethodnih kolekcija brenda Prostoria, kao i jastuke i torbe nastale od ostataka materijala, a vrlo je vrijedna i informacija da Štof također obnavlja stari namještaj građana, kojemu Prostorijini majstori udišu novi život. 2021. godine, brend je otišao korak dalje, pokrenuvši vrlo zanimljiv projekt s plemenitom crtom i odlučivši donirati svoje tkanine na adrese koje razvijaju kreativnost kod mladih, ali i odraslih: u vrtiće, škole, fakultete i udruge.

Donacija tkanina vrtićima, školama, fakultetima i udrugama dio je našeg programa društvene odgovornosti.

Projekt je započeo 2021. godine s Tekstilno-tehnološkim fakultetom u Zagrebu, donacijom od 1.000 metara tkanina iz prethodnih kolekcija brenda Prostoria. Studenti su ove tkanine koristili za dizajniranje odjeće, kostima te ostalih kreacija, a iste godine, održana je izložba u galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod nazivom Mekane forme. Izlagani su tekstilni predmeti izrađeni od doniranih tkanina, nastali u sklopu kolegija Kreiranje tekstila.

Ove godine, Prostoria i Štof donirali su Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 780 metara tkanina za tapeciranje, koje će se koristiti u sklopu nastavnog programa odjela Unutarnje arhitekture i odjela Tekstila. U tri godine provođenja projekta donirano je više od 2.500 metara tkanina.

Naša vizija je graditi, transformirati i podržavati kreativnost u okruženju u kojem živimo i radimo. Volimo dijeliti našu strast za učenjem novih vještina i njihovom primjenom na nove koncepte i kreacije.

Ovaj pohvalan projekt nastavlja se dalje, a sa svojim radom svakako nastavlja i Štof by Prostoria dućan. Planirate li neko malo osvježenje svog interijera ili preuređenje dotrajalog komada namještaja, u Bauerovoj zbilja vrijedi istražiti Štof materijale, jer su ne samo domaćne proizvodnje, već i vrhunske kvalitete koja traje godinama.

FOTOGRAFIJE: Štof by Prostoria

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5