Subvencionirani stanovi, energetska učinkovitost i povoljne cijene: Ovako to radi Beč

18.03.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#Beč | #stanogradnja

Bečko gradsko stambeno poduzeće Wiener Wohnen u 5. bečkom okrugu Margareten gradi nove atraktivne stanove koji osim naprednom tehnologijom i ekološkom osviještenošću privlače i povoljnim cijenama.

Subvencionirani stanovi u Beču

Na raskrižju ulica Schönbrunner Straße i Reinprechtsdorfer Straße iskoristit će se dosad neiskorišteni potencijal te stvoriti pristupačni životni prostor i mjesto obiteljskog okupljanja. Riječ je o subvencioniranim stanovima čiju izgradnju Beč sve više provodi u ovim ekonomski izazovnim vremenima jer, kako tvrdi načelnica ovog bečkog okruga Silvia Janković, stan je osnovna potreba i mora biti dostupan svima.

Održiva opskrba energijom

Poduzeće Wiener Wohnen u izgradnji intenzivno primjenjuje tehnologije održive opskrbe energijom, a nova zgrada u ulici Schönbrunner Straße bit će opremljena sustavima opskrbe energijom koji štede resurse i uspješno izbjegavaju uporabu plina. Visokokvalitetna gradnja bit će popraćena najsuvremenijim dizajnom.

Ugodna temperatura u svako doba godine

Osmerokatnica će posjedovati tri dizalice topline, od kojih će jedna biti dizalica topline voda-voda, a dvije zrak-voda. Stanovi će se zimi zagrijavati podnim sustavom grijanja, a ljeti hladiti zahvaljujući toplinskoj dizalici zrak-voda, pa će budući stanari u svako doba godine uživati u ugodnoj i primjerenoj temperaturi. Uza sve spomenuto, inovativnoj i održivoj opskrbi energijom doprinijet će i fotonaponski sustav na krovu.

Zeleni krov i fasada

U izgradnji će se rabiti ekološki građevinski materijali. Zelenilo će krasiti i krov i fasadu, a zbog biljaka na visećim konstrukcijama, zgrada će djelovati trodimenzionalno i nadasve živahno, a tako će se izbjeći i dodatno zagrijavanje zgrade tijekom toplijih mjeseci. Navodnjavanje će dakako biti automatsko.

Vikend izlet u Beč: Donosimo dugu listu preporuka za vaš city break

Predaja ključeva previđena za nadolazeću godinu

Površina stanova kretat će se od 45 do 85 metara kvadratnih, a svaki od 15 stanova krasit će i vanjski prostor poput lođe, balkona ili krovne terase. Valja istaknuti kako će tri stana biti prilagođena osobama u invalidskim kolicima. Također, svakom će stanu biti dodijeljena ostava u podrumu, a bicikliste će obradovati spremište bicikala u prizemlju zgrade. Osim spremišta za bicikle, u prizemlju će posebno privlačan biti i prostor od 80 metara kvadratnih previđen za okupljanje obitelji s djecom. S dodjelom stanova krenut će se početkom 2025. godine, a useljavanje će biti moguće u trećem tromjesečju iste godine.

FOTOGRAFIJE: ZOOM VP

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5