Kojim smjerom krenuti u svojoj karijeri? Odgovore će vam ponuditi The Career Workbook

21.02.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Život prije 5 | Novosti
#Selectedd

Nakon bestsellera The Couples Workbook i The Calm WorkBook, posljednji naslov iz Workbook serije je The Career Workbook, dnevnik ispunjen filozofskim esejima i psihološkim vježbama osmišljenima kako bi pružili jasne odgovore na pitanja s kojima se susrećemo – ovog puta vezanima za karijeru.

The Career Workbook

Ovakvo pisanje dnevnika mogli bi pomoći onima koji nisu sigurni u kojem smjeru krenuti. The Career Workbook donosi 60 vježbi od 15 minuta kojima je cilj potaknuti na duboko razmišljanje o tome što želimo i trebamo od svoje karijere. Koristeći filozofska saznanja The School of Life, ujedno i izdavača knjige, The Career Workbook koristi psihološke tehnike kako bi potaknuo samopouzdanje, pritom pomažući u donošenju kvalitetnih i dobro informiranih odluka o karijeri. Dnevnik donosi inspirativni niz poticaja, pitanja i eseja koji osobu koja ga ispunjava vodi prema pristupu radu u kojem se poštuje njezin talent te pomaže otkriti koja je karijera istinski ispunjavajuća za pojedinca.

Cilj The Career Workbook je pomoći pri:

  • stvaranju čvrstog, jasnog i realnog osjećaja vezanog za vlastite talente, strasti, ambicije i slabosti
  • razumijevanju kako odgoj i prošlost utječu na karijerne odluke
  • idenfiticiranju i prevladavanju psiholoških prepreka koje stoje na putu do cilja
  • odlučivanju kada i kako napraviti promjenu u karijeri

Knjiga, kažu iz The School of Life, primjenjuje jedinstvenu filozofsku perspektivu na poslovni svijet. Izaziva nas da postavljamo pitanja o tome zašto ljudi trebaju rad, tipovima poslova koji nas zaista motiviraju te kako ispravno odabran posao može dati svrhu i značenje našem životu. Ovdje možete dobiti uvid u nekoliko stranica knjige.

Izdavač knjige je The School of Life, skupina koja svoje ideje vuče iz psihologije, psihoterapije, filozofije, umjetnosti i kulture. Kao što sugerira njihovo ime, tu su kako bi poučavali da život može biti zbilja življen pa žele ukazati što ga može učiniti istinski vrijednim i ispunjenim. Dio skupine čine i psihoterapeuti koji su tu, kažu iz The School of Life, kako bi zainteresiranima pomogli da postanu bolja verzija sebe: oslobođeni pretjerane tjeskobe, spremni za pozitivne odnose, povezaniji s drugima, samopouzdani, kreativni i otporni.

Knjiga je pisana na engleskom jeziku, dolazi na 208 stranica, a za kupnju je dostupna i u Hrvatskoj. Pronašli smo je u Selecteddu, gdje se prodaje po cijeni od 34 eura, a moguće ju je naručiti i putem web shopa.

FOTOGRAFIJE: The School of Life

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5