volontiranje F-minvolontiranje F-min

Održana je 6. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika: “Doprinos zajednici je izuzetno važan”

23.10.2023. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti

19. listopada održana je 6. Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika. Program se sastojao od panela, predstavljanja povelje o volontiranju, predstavljanje novih tvrtki i predavanja Chrisa Jarvisa. Tema je bila važnost volontiranja u korporativnom okruženju u svrhu vraćanja zajednici i podizanje svrhovitosti na radnom mjestu, a izvan primarnog poslovanja. 

Nacionalna konferencija o volontiranju zaposlenika

Na panelu su sudjelovali Mihaela Bekina, Span – specijalistica za iskustvo zaposlenika, Božo Vrkljan ravnatelj centra Dugave, Anja Burčak, Wiener osiguranje – viša specijalistica za marketing, Nives Fakin, Hrvatski Telekom – stručnjakinja za strateško planiranje i Maja Martić, Samsung – koordinatorica općih poslova. 

Dunja Hafner, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb

Istaknuti su brojni benefiti volontiranja zaposlenika koji doprinose generalno većem zadovoljstvom radnim mjestom, boljim odnosom među kolegama, ali boljim odnosom između poslodavca i zaposlenika. Složili su da je korporativno volontiranje kod nas još uvijek na začecima, ali da se vide veliki pomaci u zadnjih nekoliko godina i da su ljudi većinom voljni uključiti se i tako doprinositi zajednici. Zaključili su da na praksi korporativnog volontiranja treba sustavno raditi, a najvažnije je pružiti opcije zaposlenicima kako bi se mogli uključiti u volontiranje znajući da imaju podršku svog poslodavca koji vodi primjerom. 

Nakon panela predstavljena je povelja o volontiranju nakon čega je predavanje održao Chris Jarvis – osnivač RW instituta. Chris je temeljem svog bogatog iskustva u svijetu volontiranja, a naročito korporativnog volontiranja objasnio želju u svakom pojedincu za pomaganjem. Otkrio je razlog zašto zapravo pomažemo i imamo tu želju i kako poslodavci mogu i trebaju podržati svoje zaposlenike i omogućiti im konkretne prilike za volontiranje unutar tvrtke. 

Chris Jarvis

“Doprinos zajednici je izuzetno važan – ne samo zbog zajednice nego i zbog svakog pojedinca koji osjeti svoju svrhu i uvidi koliko nas pomaganje drugima ispunjava i pruža zadovoljstvo koje nadmašuje samo osnovnu ulogu u poslovnom okruženju“, zaključio je Cris Jarvis. 

Konferencija je nastala uz partnerstvo s tvrtkama:

Generalni sponzor Coca – Cola HBC Hrvatska i generalni partner Hrvatski Telekom

Podržavatelji konferencije: Span, Wiener osiguranje VIG, Consultare i Privredna Banka Zagreb

FOTOGRAFIJE: PR, Pexels

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5