Dan žena slavi se uz odličnu zabavu na drugom Women’s Weekendu

28.02.2024. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Novosti
#Women's Weekend

Što povezuje pjevačicu i poduzetnicu Maju Šuput, glumice Bojanu Gregorić Vejzović i Milenu Radulović, sociologa i autora knjiga Brunu Šimlešu, voditeljicu Barbaru Kolar, novinarke Mojmiru Pastorčić i Danku Derifaj, guvernera HNB-a Borisa Vujčića, kolumnisticu i spisateljicu Andreu Andrassy i jednog od naših najtraženijih glazbenika Matiju Cveka? Svi oni dolaze na drugi Women’s Weekend koji počinje 7. ožujka i osigurava dva dana ispunjena jedinstvenim temama panela i predavanja te nezaboravnu zabavu u vikendu Dana žena u Muzeju Moderne i suvremene umjetnosti i Art kvartu

Sve je spremno za drugi Women’s Weekend

Matija Cvek & Funkensteins bit će zaduženi za uplovljavanje u Women’s Weekend koncertom u četvrtak, večer prije službenog otvorenja konferencije. Kombinacija funky ritmova i nevjerojatne enegije odlična je uvertira za dvodnevni program konferencije za koju se i ove godine traži karta više. Na Women’s Weekend stiže i izvođač koji oduševljava karizmom – nevjerojatni 19-ogodišnji Riječanin Sergej Božić. Oba dana uoči koncerata na Women’s Weekendu neće nedostajati ni afterwork partyja koji su idealna prilika za networking i opuštanje.

Sergej Božić

Fantastičnoj zabavi na kraju dana prethodit će niz intrigantnih i poučnih predavanja te nastupi atraktivnih panelista koji u Rijeku stižu samo zbog drugog Women’s Weekenda. Uz već najvaljivanu Lisu Carmen Wang, fascinantnu poduzetnicu i autoricu “Poslovne biblija Opako Sposobne”, na Women’s Weekend stižu i poznate novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj koje će pričati o svojem životnom pozivu te voditeljica Barbara Kolar koja će sudjelovati na panelu Buzz word menopauza s Milicom Gacin, voditeljicom projekta Moje najbolje godine.

Mojmira Pastorčić

O temi Stvaraju li društvene mreže klonove govorit će influencerice Slađana Ostić i Nika Iličić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja A1 Iva Ančić u razgovoru s moderatoricom Andreom Andrassy, a na programu su i razgovori o seksu – otvoreno i bez predrasuda, kao i o odgoju dječaka na Balkanu.

Ono kad te život složi naziv je panela na koji stižu slovenska poduzetnica Nina Grilc i Tina Biloglav, uspješna arhitektica i partnerica prerano preminulog Marka Babića, kako bi ispričale iskustvo velikog životnog gubitka te načina kako su našle izlaz i nastavile dalje. Tina će o čudesnoj vedrini u teškim trenucima govoriti i na Book Clubu by Women’s Weekend, posebnom programu koji će se odvijati u prostoru novootvorene Gradske knjižnice Rijeka i koji će biti slobodan za sve posjetitelje.

U razgovoru 1 na 1 novinar Novog lista Edi Prodan predstavit će Jelenu Dunato, autoricu spekulativne fikcije koja piše romane na engleskom jeziku i izdaje ih na inozemnom tržište. Program u Gradskoj knjižnici nastavit će se u subotu prijepodne kada će kineziologinja i inovatorica jedinstvene Body tehnike, Ana-Marija Jagodić Rukavina u Rijeci premijerno predstaviti novu, tek objavljenu knjigu “Vitalnost”, nakon čega će se i američka znanstvenica i autorica knjige “EVE: Kako je žensko tijelo pokrenulo 200 godina evolucije?” najaviti objavljivanje svoje knjige na hrvatskom jeziku.

Osim Book Cluba by Women’s Weekend, poseban dio programa priprema i Muzej moderne i suvremene umjetnosti, u kojemu će u vrijeme održavanja konferencije biti postavljena i intrigantna izložba “Gdje je ženi mjesto”. Radovima koji prikazuju žene unutar društvenog okvira 20. stoljeća, ova izložba prikazuje identitete i uloge žena kao odraz vremena i položaja u zajednici uokvirene u teme poput: Rad u kući i izvan kuće, Portreti žena, Žena i majčinstvo, Žena u ratu.

Pridružite nam se na Women’s Weekendu od 7. do 10. ožujka i budite dio vikenda koji će se pamtiti! Sve informacije o programu i sadržajima konferencije pratite na web stranici Women’s Weekenda i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn

FOTOGRAFIJE: Women’s Weekend

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5