Kako svoj beauty biznis učiniti održivijim? Ove mlade Hrvatice to znaju

18.01.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Beauty priče
#757 NATURAL COSMETICS | #održivost

757 NATURAL COSMETICS, mali je hrvatski proizvođač prirodne kozmetike, koji je svoj identitet izgradio oko brojki. 757 pritom simbolizira broj hrvatskih prirodnih ljepota: 602 otoka, 78 planina, 34 rijeka, 24 prirodna jezera i 19 nacionalnih i parkova prirode. Mlade Hrvatice koje stoje iza ovog brenda pokrenule su još jedan zanimljiv projekt kao ekstenziju svog poslovanja, a to je 545 akcija povrata njihove plastične i staklene ambalaže, koja je usmjerena ka smanjenju otpada i zaštiti napuštenih životinja.

757 NATURAL COSMETICS

Osnivačice brenda Antonija i Blanka osnovale su brend s vizijom da stvore 757 prirodnih proizvoda, koji će predstavljati ukupno 757 fragmenata Hrvatske. Proizvodi se dijele u pet kategorija; The Blues, The Greys, The Whites, The Blacks, The Greens, a mnogi od njih tek će biti otkriveni kroz godine, jer riječ je o polaganom procesu istraživanja i otkrivanja u kojem sudjeluju i proizvođačice i kupci. Svim trenutno dostupnim proizvodima zajedničko je da su ručno rađeni, koristeći se prirodnim/organskim sastojcima na biljnoj bazi. U 757 NATURAL COSMETICS proizvodima pronaći se mogu sol iz Jadranskog mora, hrvatsko ekstra djevičansko maslinovo ulje, čisto esencijalno ulje lavande…

Filozofija brenda temelji se na 4 kvalitete: Prirodno. Nježno. Jednostavno. Održivo.

Osim samog brenda i njegovih proizvoda, zanimljiv je i koncept koji su ove poduzetnice pokrenule, a to je 545 akcija koja daje mogućnost povrata njihove plastične i staklene ambalaže. Vraćanjem praznih pakiranja, omogućuje se da ih 757 NATURAL COSMETICS ponovno iskoristi za svoju kozmetiku i da zajedničkim snagama, brend i kupci, smanje količinu otpada na tržištu i u startu ga manje plasiraju na tržište.

545 akcija za povrat plastične ambalaže

Svaki kupac koji napravi povrat plastične ambalaže ovih proizvoda, pridonosi prikupljanju sredstava jer se za svaki povrat PET ambalaže odvaja PET kuna za donaciju udrugama za pomoć životinjama – Pet4Pet. Svakim povratom  plastičnog dijela ambalaže 757 NATURAL COSMETICS proizvoda, ostvarujete 10% na sljedeću narudžbu. Ukoliko ste prikupili plastične dijelove ambalaže za više od jednog proizvoda te ih vratite zajedno, ostvarujete popust od 15% na sljedeću narudžbu.

“Želja nam je da, osim pomoći udrugama za zaštitu životinja, na ovaj način smanjimo ukupnu količinu plasirane plastične ambalaže na tržište, kao i da povećamo stopu recikliranja plastične ambalaže – jer je to dio kojeg možemo kontrolirati.

Plastičnu ambalažu prikupljamo tijekom cijele godine te je nosimo na recikliranje na kraju godine. Za svaki vraćeni komad plastične ambalaže odvajamo 5 kuna za Udrugu Šibenske šape, s kojom trenutno surađujemo. Ovisno o tome koliko uspijemo realizirati povrata tijekom vremena, uplaćujemo Udruzi novac na račun nakon 3, 6 ili 12 mjeseci prikupljanja povrata”, otkrivaju osnivačice brenda.

545 akcija za povrat staklene ambalaže

Svaki kupac koji napravi povrat staklene ambalaže pomaže u smanjenju količine otpadne ambalaže, te daje mogućnost vraćanja staklene ambalaže u proizvodni proces. Svakim povratom staklene ambalaže, ostvarujete 25% na sljedeću narudžbu. Ukoliko ste prikupili više staklenki (za više od jednog proizvoda) te ih vratite zajedno, ostvarujete popust od 30% na sljedeću narudžbu.

“Ako nam vratiš i plastični i stakleni dio ambalaže ostvaruješ 30% popusta na sljedeću narudžbu, a ako nam zajedno vratiš i plastične i staklene dijelove ambalaže za više od jednog našeg proizvoda, ostvaruješ popust od čak 35% na sljedeću narudžbu”, navode iz brenda 757 NATURAL COSMETICS, a mi vam u nastavku predstavljamo nekoliko njihovih bestseller proizvoda.

FOTOGRAFIJE: 757 NATURAL COSMETICS

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5