Mala škola šika: Balerinke za jesen 2023.

22.08.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#balerinke | #cipele

Živimo u modnoj eri koja se neće nužno svidjeti svima, no nama su balerinke oduvijek bile visoko na listi poželjne obuće za jesen, u kojoj najčešće obavljamo većinu svojih svakodnevnih obaveza. Ove godine, one su postale ipak malo više od strogo praktičnog modela i ušle u ligu modnih dodataka koji privlače mnogo pažnje svojim dizajnom. Ususret jeseni, viđamo ih u njihovim najšik varijacijama na temu i zaključujemo da će itekako dominirati garderobama žena u nadolazećem periodu.

Balerinke za jesen

Posljednji put kada su balerinke žarile i palile modnom scenom, ali onako baš istinski, bile su rane 2000. Zapravo se radi o jednom od onih skoro pa potpuno pravilnih vremenskih intervala u kojima se modni trendovi ponovno vraćaju u središte pozornosti, što samo govori u prilog cikličke prirode koju moda ima. Dugačko zatišje potpiruje mogućnost toga da, kada se vrati na scenu, trend ima potencijal potpuno eksplodirati.

No, činjenica je da balerinke nikada zapravo nisu izašle iz naših života, i da su k tome mnogo više od prolaznog trenda. Oni koji ih preferiraju, u svojim ormarima za cipele posjeduju omiljene modele na koje se mogu osloniti u svako doba godine, i u svakoj prigodi. Nose se uz poslovna odijela, kostime i nešto ležernije poslovne kombinacije, u njima ćemo otrčati u nabavku ili otići s društvom na kavu, bit će naš izbor i za dejt u kinu, a u njih ćemo se raskomotiti i na vjenčanjima kada nam noge počnu “otpadati” nakon sati provedenih u visokim potpeticama. Balerinke su, dakle, cijelo vrijeme tu, no ove jeseni imaju nešto veću dozu – rekla bih – elegancije, glamura, damstva i zaigranosti

Galerija:

Za doći do takvog zaključka, dovoljno je pogledati u aktualne dizajnerske kolekcije, koje redovito anticipiraju i najavljuju trendove za novu modnu sezonu. Njihove balerinke nisu više nužno klasične, svakodnevne i bezlične, one preuzimaju ulogu komada obuće u koje se ciljano skreće pogled i koji plijene pažnju, kako zanimljivim izborom detalja, tako i potpunim dojmom. Balerinka za jesen 2023. je modno uzbudljiva, bilo da dolazi u metalik ili baršun efektu, ima predimenzioniranu kopču ili je ukrašena štrasom i biserima.

Galerija:

Modeli koje smo izabrali djeluju kao da bi ih ponosno nosila jedna od najslavnijih televizijskih stanovnica Upper East Sidea, Blair Waldorf iz serije Gossip Girl, koja je tih ranih 2000., u modu vratila klasičan i uglađen preppy stil. 2023. godina je ponovno u znaku preppy mode, a da će se balerinke razmahati do kraja i postati toliko uzbudljive, možda nam je mogao dati do znanja nedavni revival kultnih Miu Miu balerinki u satenu, koje kao da su upravo posuđene sa sata baletnog plesa.

Jedno je sigurno, ove ćemo jeseni viđati još mnogo varijacija na temu chic balerinki, no nama se svaki od ovih modela koje vam donosimo čini kao dobra investicija na duge staze, i modni trenutak koji može imati bezvremensku kvalitetu.

Galerija:

FOTOGRAFIJE: MyTheresa, Dolce Vita

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5