Već se naveliko pretražuju: Baloneri za proljeće 2024.

26.02.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#baloner

Govorimo li o klasicima u ormaru ili tzv. “capsule” garderobi, baloner će se sigurno naći vrlo visoko na listi. Već sam na par strana čula od kolegica i prijateljica kako čekaju da još samo malo zatopli pa će konačno uskočiti u njega. U trgovinama su spremni prvi baloneri za proljeće pred nama, a donose nam klasiku uz efektnu dozu trendova, taman da dobije onaj mali “pomak”.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli sara ramén (@saraloura)

Baloneri za proljeće napokon su na redu!

Spomenula sam kako sam već s nekoliko strana čula za nestrpljivost oko nošenja balonera, što samo potvrđuje koliko je omiljen u ženskoj (i muškoj) garderobi. Predvodnik je model u klasičnoj, bež boji, no jednako su svevremenski i crni, tamnoplavi, maslinastozeleni… Iz godine u godinu sve je bogatija ponuda i modela od (umjetne) kože, kao i cool denim balonera, a posebno su efektni oni koji kombiniraju nekoliko materijala. Baloneri za proljeće neizostavan su dio minimalističke capsule garderobe i komad koji se može nositi – zauvijek. To je cilj kojem težimo pri izboru noviteta u garderobi pa kupnja balonera nije jedna od onih impulzivnih stvari, nego zahtijeva malo istraživanja i (malo) isprobavanja.

Baloneri su odjevni predmet na kojeg se oslanjamo već desetljećima. Vogue podsjeća kako je 1879. Thomas Burberry izumio gabardin, vodootpornu tkaninu od koje su bili izrađeni kaputi za opremanje vojske. No, ostavili su trag u povijesti pa su se preselili u modni svijet i postali jedan od najelegantnijih outerwear izbora koji možemo dodati garderobi. Imali smo ga prilike vidjeti i u mnogim hollywoodskim filmovima pa ga je nosila Audrey Hepburn u “Doručku kod Tiffanyja”, a Meryl Streep u filmu “Kramer protiv Kramera”. To su samo neki od trenutaka iz pop-kulture koji su potvrdili svevremenski status balonera koji se ne mijenja već nekoliko desetljeća.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli sara ramén (@saraloura)

Kroz godine, pojavile su se mnoge interpretacije bazičnih varijanti balonera, zbog čega su moderne opcije zbilja zanimljive. To nam potvrđuju i baloneri za proljeće pred nama među kojima ima modela u kožnim varijantama, s prugicama, kratkih, s predimenzioniranim ovratnicima, s uzorkom, gdje se Burberry posebno razigrao… Ili, pak, potpuno minimalističkih, lišenih detalja poput dugmadi i remenja. Mi smo u window shoppingu naglasak stavili na pristupačnije i skuplje high street inačice, uz dodatak nekoliko dizajnerskih modela čiji se baloneri za proljeće nalaze na našoj listi želja – Burberry i Toteme.

Baloneri za proljeće 2024.

FOTOGRAFIJE: Instagram @saraloura, Massimo Dutti, H&M, Mango, Zara, COS, Arket, Burberry, Toteme

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5