Best buy: Bijeli T-shirt koji nas (napokon) nije razočarao

21.11.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#Best buy | #Uniqlo

„A good white T these days is hard to find“, pjevao bi autor pjesme „A Good Heart“ Feargal Sharkey kada bi u pitanju bio pronalazak savršenog bijelog T-shirta. U stvarnosti, nakon godina potrage, isprobavanja i nerijetko bačenih novaca, počela sam se pitati postoji li on uopće? Nadu u dobre i kvalitetne klasike svake garderobe vratio mi je Uniqlo, koji za 12.90 eura prodaje dosad najbolji klasični bijeli T-shirt u mom ormaru “

Stvar s običnom bijelom majicom vrlo je jednostavna: ako želimo no brainer svakodnevne kombinacije koje ćemo složiti u 2 minute, ona je najčešći izbor, a istovremeno ne želimo na nju potrošiti brdo novaca. Neka psihološka granica bila bi 500 kuna, no i za te novce očekujem da moj bijeli T-shirt traje godinama… Dosad sam se najčešće okretala high street brendovima, ali bez pretjeranog uspjeha.

Dapače, ne samo da svoj omiljeni bijeli T-shirt ondje nisam pronašla, već sam se također počela osjećati frustriranom zbog količine novaca koje sam bacila u taj shopping eksperiment, kao i zbog krpa koje bi mi ostale od naoko savršenih majica, nakon svega 2-3 pranja. Mnogi bijeli T-shirti s high streeta doista su postali krpe za čišćenje u mom domu, jer su se izobličili, razvukli, smanjili, požutili, usmrdili… You name it.

Agonija koja u kontekstu stvarnog života to zapravo i nije privedena je kraju kada sam iz europskog Uniqlo webshopa naručila UNIQLO U CREW NECK SHORT SLEEVED T-SHIRT. Na taj korak odlučila sam se nakon što sam pročitala odličnu temu kolegice Veronike Švob na Super1 koja si je dala truda i 38 žena ispitala gdje točno kupuju običan bijeli T-shirt. Odgovori su me potaknuli da u Uniqlo webshopu istražim te majice, pedantno pročitam recenzije za različite modele i na kraju naručim favorite ove potrage.

Bilo je to ljeto i odlučila sam se na već spomenutu U CREW NECK SHORT SLEEVED majicu. Inicijalno sam krenula po bijelu, no osokoljena pročitanim, u košaricu sam odmah ubacila i crnu. Jedini minus koji bi vam se mogao naći na putu naručivanja u ovoj web trgovini je poštarina, koja iznosi 9,95 eura. No, odlučila sam pregrmiti taj iznos u dobroj vjeri da me po potvrđivanju narudžbe dijeli tek nekoliko dana od mojih novih omiljenih klasičnih majica koje idu na sve.

Danas je skoro kraj godine i vremenski razmak možda i nije toliko velik za prosudbu radi li se o mom forever and ever ulovu, no budući da ove majice nosim više puta tjedno i da su stalno u peri-deri opticaju, ludo sam zadovoljna njima i njihovim performansom.

Majica je od kvalitetnog, 100% pamuka, glatke i elegantne teksture, ravnog kroja, ugodna na koži… Kombiniram ju uz sve i svašta, od ležernih dnevnih kombinacija u kojima idem na kavu, do kombinacija uz finije hlače i sako kada idem na sastanke s klijentima. Inače nosim S, a u ovom sam slučaju uzela veličinu M, da imam malo komotniji dojam i nisam pogriješila.

UNIQLO U CREW NECK SHORT SLEEVED T-SHIRT dolazi u ukupno 12 boja i dio je UNIQLO U kolekcije na kojoj je radio tim međunarodnih dizajnera u Uniqlo centru za istraživanje i razvoj u Parizu. Misija je bila razviti i stvoriti kvalitetne i dugotrajne klasike, kojih danas na tržištu u nekom normalnom cjenovnom rangu gotovo da i nema.

Budući da me još uvijek drži mala paranoja da će se s ovim majicama dogoditi NEŠTO zbog čestog pranja i nošenja, trenutno sam u fazi razmišljanja da mini Uniqlo kolekciju koju imam podebljam s istim takvim majicama i istim bojama u još par primjeraka, pa da uđu u rotaciju. Osim toga, čula sam sve najbolje preporuke i za 100% SUPIMA COTTON CREW NECK T-SHIRT, majicu koja ima još elegantniju, luksuzniju teksturu i mekoću; možda isprobam i nju! U shopping izlogu koji ćete pronaći u nastavku donosim vam direktan link do ovih majica – isprobajte i vjerujem da nećete požaliti.

*Best Buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU
POVEZANI ČLANCI
©2024 after5