Uživo iz Birkenstock svijeta: Koji će nam modeli obilježiti proljeće?

09.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče
#Birkenstock

Odlične su “za po doma”, uz čarape pa su nam u opticaju cijele godine, no ipak, Birkenstock natikače u prvi plan dolaze tek s toplom sezonom. Mnogi se ljeti iz njih ne izuvaju, prije svega zbog njihove udobnosti, a s godinama su nam došli i baš interesantni modeli koji super nadopunjuju odjevne kombinacije. Iako su na sceni prisutne već desetljećima, popularnost im raste iz godine u godinu, a ni sami nismo mogli odoljeti pa smo provjeili što je njemački brend pripremio za proljeće i ljeto. Kako i priliči narednim mjesecima, tu su pastelne boje, a i neke cool suradnje.

Birkenstock natikače za proljeće 2024.

Za tople dane pred nama spremne su Birkenstock natikače u bojama proljeća poput ružičaste, baby plave, nježne zelene, bež, smeđe, crne… Nijanse iz novih kolekcija nadahnute su prirodom i živopisnošću ljetne sezone, pri čemu je dostupan širok raspon opcija za svaki stil. Održivost se i dalje nalazi u srži brenda pa su, kroz upotrebu recikliranih materijala i održivih proizvodnih procesa, usmjereni prema smanjenju utjecaja na okoliš. Birkenstock natikače svoj uspjeh “duguju” posvećenosti izradi obuće koja ima ortopedski karakter, pri čemu su bogato iskustvo prenosili kroz generacije. Svaka je generacija njegovala i proširivala to znanje, ali i proširivala opcije boja i materijala pa danas imamo dostupan širok izbor za svaki stil.

BIRKENSTOCK X STAUD

Posebno je atraktivna Birkenstock kolekcija nastala u suradnji s dizajnerskim brendom Staud. Uz reinterpretirane torbe Moon i Alec, koje su standardni dio Staudove ponude, noviteti uključuju Birkenstock natikače, konkretnije modele Gizeh i Arizona. Model Arizona nadopunjen je pojačanim kopčama, odakle i ime Big Buckle, a remenje je izrađeno od kože visokog sjaja. Gizeh, još jedan Birkenstock klasik, također dolazi u varijanti s prirodnom kožom visokog sjaja, ukrašen poliranom metalnom kopčom u zlatnoj boji. Kolekcija za proljeće dostupna je isključivo na službenim stranicama brendova – Birkenstock i Staud, piše Footwear News. Zlatna kopča i visoki sjaj kože donose dozu elegancije u ortopedski model natikača.

BIRKENSTOCK 1774

Tu je i nadopuna kultne kolekcije 1774, u čijem se središtu ovog proljeća nalazi model 33 Dougal, reinterpretacija omiljene Boston klompe. Novi dizajn transformira tradicionalnu siluetu u nešto elegantniji mule model, vrlo minimalističkog izgleda u crnoj kožnoj varijanti. S druge strane, model 222 West spaja Boston i Arizona model, što rezultira hibridom koji je istovremeno moderan i nostalgičan. Inovacije nisu samo estetske, već predstavljaju neumornu predanost Birkenstocka udobnosti i kvaliteti, piše BNN Breaking. U novoj kolekciji do izražaja dolazi i sposobnost brenda za spajanjem tradicije s tehnološkim inovacijama: navigiraju prema budućnosti obuće, ali to čine s dizajnom koji poštuje tradiciju brenda. Novi modeli još nisu dostupni za kupnju, no na stranicama brenda najavljeno je da će uskoro biti u prodaji.

Birkenstock/Maxime Bony
Birkenstock/Maxime Bony

High Snobiety piše kako se kolekcija 1774 svake sezone obogaćuje novim stilovima, no često je riječ o kolekcijama koje su “jednokratne”, odnosno više se ne ponavljaju. Kampanja je snimljena na ulicama New Yorka, a kako je brend najavio u svojem priopćenju, novi modeli u liniji 1774 predstavljaju interakciju između funkcionalnog dizajna i prilagodljivosti, pritom evocirajući centar New Yorka tijekom transformacijskih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

BIRKENSTOCK ZÜRICH TECH

Birkenstock nam pozornost skreće i na model Zürich Tech, nadahnut specifičnim modelom Zürich. Od prepoznatljivog modela razlikuju se po tome što su, umjesto kopčama, nadopunjeni tech remenjem, a tu je i EVA potplat. Ova varijanta spaja dizajn i funkcionalnost te pritom donosi futuristički izgled. Model je dostupan u tri varijante: potpuno crnoj, spoju plave i crne te kombinaciji prljavo bijele i crne.

FOTOGRAFIJE: Birkenstock, Instagram, Maxime Bony

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5