Bez revija. Bez oglašavanja. Vratila se Phoebe Philo

30.10.2023. | AUTOR: After5

Modne i beauty priče | Modne priče
#Phoebe Philo

Gotovo šest godina nakon što je napustila Celine, brend koji je transformirala u jednu od najutjecajnijih modnih linija na svijetu, a nešto više od dvije godine nakon što je to najavila, poznata dizajnerica Phoebe Philo konačno se vratila na modnu scenu, i to s vlastitim brendom Phoebe Philo. Njezina prva kolekcija vjerojatno je najrazvikanija, najiščekivanija i najviše ogovarana nova linija, piše The New York Times koji donosi detalje današnjeg lansiranja brenda.

Phoebe Philo prva kolekcija
Phoebe Philo prva kolekcija

Phoebe Philo

Phoebe Philo vraća se modi sa svojom prvom samostalnom kolekcijom, i to pod vlastitim uvjetima: Nema revija. Nema oglašavanja. Samo jako dobri odjevni komadi.

Unatoč odluci da ne organizira reviju ili snimi bilo kakvu reklamu, kolekcija koja je danas došla u prodaju jednostavno nije mogla proći ispod radara. Razlog tome? Philofili, vojska obožavatelja talentirane dizajnerice koja zapravo do danas nije prežalila činjenicu da je Phoebe otišla iz Celinea i da je spomenuta modna kuća nakon toga otišla u novom smjeru.

Phoebe Philo prva kolekcija
Phoebe Philo prva kolekcija

No, je li hype njene prve solo kolekcije opravdan? The New York Times kaže da jest i da je sve viđeno jako dobro. Hoće li radikalno promijeniti modu? Neće, ali će donijeti dašak svježine i one prepoznatljive Philo estetike koja je nedostajala modnoj sceni.

Uvodna kolekcija, službenog naziva A1, nudi onu vrstu odjeće koja sugerira da žena svojim modnim izborom sama odlučuje kako će je vidjeti okolina. Kolekcija daje vrlo jasne i čiste prijedloge kako se odijevati, nakon velikog modnog nereda koji je vladao u vrijeme i neposredno nakon pandemije. U ovim komadima žene će se osjećati spremno ustati i uspješno svladati sve zadatke i izazove koji im se nađu na putu.

Phoebe Philo prva kolekcija
Phoebe Philo prva kolekcija

“Naš cilj je stvoriti proizvod koji odražava trajnost. Poslovni model Phoebe Philo osmišljen je za stvaranje odgovorne ravnoteže između proizvodnje i potražnje. Za nas to znači proizvodnju znatno manju od očekivane potražnje.”

Phoebe pritom ne pokušava izgraditi svjetski brend; ona pokušava izgraditi zajednicu. Phoebe Philo komadi prodavat će se, barem u doglednoj budućnosti, samo putem njezine web stranice, što znači da kupci neće moći isprobati odjeću, iako će povrat biti plaćen unaprijed i dopušten u roku od dva tjedna. Nesezonske kolekcije bit će puštane u prodaju u nastavcima, no bez utvrđenog rasporeda.

Phoebe Philo prva kolekcija

FOTOGRAFIJE: Phoebe Philo

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5