Best buy: U H&M-u sam pronašla savršene tajice za vježbanje

01.03.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Modne i beauty priče | Modne priče | Očuvanje zdravlja
#Best buy | #vježbanje | #oprema za vježbanje

Nedavno sam pisala o svojem iskustvu s pilatesom, točnije kako sam zavoljela grupno vježbanje. Volja me i dalje drži, nekad jača, nekad slabija, no držim se “zadatka” da treninge ne preskačem. Super stvar kod pilatesa je što nije potrebna posebna oprema. Dovoljne su tajice za vježbanje, o kojima vam danas pišem, majica ili sportski top i čarape (moj su favorit protuklizne pamučne iz Oysha za koje sam na treningu dobila i nekoliko upita 😄). No, danas se fokusiram na tajice za vježbanje jer sam se upravo s njima najviše mučila dok nisam našla one savršene.

H&M DryMove tajice za vježbanje

A bile su, praktički, nadohvat ruke – na sportskom odjelu H&M-a, gdje se nalazi njihova Move sekcija. Osvojile su me H&M DryMove tajice za vježbanje koje su, kada sam ih kupovala, dolazile u tri boje: crnoj, smeđoj boji i plavo-sivoj nijansi. Odlučila sam se za kupnju u trgovini kako bih mogla provjeriti materijal, ali i lakše se snaći s veličinom. Dvoumila sam se uzeti svoj broj ili veličinu veću i, s obzirom na to da su mi se činile vrlo uske, uzela sam jedan konfekcijski broj iznad. Iako sam vrlo zadovoljna kako surađuju sa mnom dok vježbam, pri idućoj kupnji ipak ću razmisliti o svojoj veličini jer mi se čini kao da imam malo “lufta”. No, ništa što bi me ometalo u vježbanju.

DryMove tajice za vježbanje izrađene su od recikliranog poliestera i recikliranog poliamida, funkcionalnih materijala koji upijaju vlagu s kože, čime omogućuju udobnost prilikom kretanja. Volim ih zbog visokog struka (sežu iznad pupka), gdje se nalazi i široka traka sa skrivenim džepom na leđima. Još ga nisam koristila, no dovoljno je prostran za, recimo, mobitel ili maramice. Na prednjoj strani tajice imaju vidljive šavove te suptilan natpis “Move” na stražnjoj strani. Ocijenila bih da su tajice u srednjem cjenovnom rangu: koštaju 25,99 eura i predstavljaju odličnu vrijednost za novac. Na H&M-ovom web shopu trenutno nisu dostupne, no moguće je uključiti notifikaciju kada dođu na stanje, a pronašla sam i par odličnih alternativa o kojima ću više napisati malo kasnije, također iz Move sekcije.

Kako se “ponašaju” H&M DryMove tajice za vježbanje?

Prilikom vježbanja, bitno mi je da me odjeća ne smeta – ne želim tajice koje padaju pa ih stalno moram navlačiti, koje su preuske i stišću, tajice u kojima se ne osjećam ugodno, već kao da smetaju. Prije nego sam pronašla DryMove tajice za vježbanje, išla sam s nekim običnima, odnosno izboru nisam pridavala preveliku pozornost. Nakon par treninga, shvatila sam da ipak moram pronaći svoj idealni model u kojem će mi biti ugodno izvoditi svaku vježbu. Iskreno, ne mogu reći da sam prije kupnje napravila konkretno istraživanje, već sam birala na licu mjesta. Kada sam ih odjenula prvi put, pretpostavila sam da nisam pogriješila, što mi je i svako iduće nošenje potvrdilo.

Prema preporuci proizvođača, perem ih na 40°C, a nakon pranja i pranja (i pranja), tajice za vježbanje iste su kao i kada sam ih kupila. Nisu se opustile, elastična traka i dalje je jednako čvrsta te nema šavova koji vire. Iz švedskog brenda savjetuju da se pri pranju ne koristi omekšivač i da se suše na zraku, a po potrebi i blago peglanje. No, zahvaljujući funkcionalnom materijalu, prema mom mišljenju, peglanje zbilja nije potrebno jer izgledaju dobro nakon sušenja na štriku.

Uz udobnost i funkcionalnost, iznimno mi je važno bilo da tajice nisu prozirne. Čini mi se da takvi modeli pružaju bolju podršku i kompresiju, no i ja se u njima generalno osjećam bolje i ugodnije. Za ostale boje ne mogu govoriti, no tajice za vježbanje u crnoj boji koje sam odabrala, definitivno ispunjavaju taj kriterij. Čak su i dovoljno čvrste da se na njima ne ocrtavaju rubovi tanjeg donjeg rublja tako da imaju plus i u ovom segmentu. Inače, dolaze u kompletu s topom, odnosno korzetom u sportskom stilu. Nisam ih isprobala, no svakako ću ih imati na umu kada ću tražiti novi top za vježbanje.

I još par alternativa…

Na početku članka napomenula sam kako model koji me oduševio trenutno nije dostupan na web shopu (vrijedi provjeriti ima li ga u fizičkim trgovinama, a za one koji ga žele potražiti, šifra je 11815398 😊), no pronašla sam dva modela koja mi se čine vrlo sličnima njima, a oba dolaze iz H&M-ove DryMove kategorije. Inače, Move je podbrend H&M-a lansiran u kolovozu 2022. s ciljem “demokratizacije sportske odjeće i poticanja na kretanje”. Iz brenda kažu kako kroz H&M Move nude stiliziranu i funkcionalnu odjeću u kojoj će se osobe koje treniraju osjećati samopouzdano i udobno.

  • DryMove Seamless Sports tajice za vježbanje – dostupne su u crnoj i tamnosmeđoj boji, cijena im je 25,99 eura, izrađene su od poliamida i elastana, a funkcionalni materijali omogućuju bezbrižno kretanje, suhoću i udobnost. Za razliku od mog DryMove favorita, ove tajice imaju rebraste detalje i djeluju mi još čvršće.
  • DryMove Sports tajice za vježbanje – dostupne su u 5 boja: crnoj, sivoj, maslinasto zelenoj, boji cigle i s uzorkom, cijena im je 19,99 eura, izrađene su od poliestera, poliamida i elastana, a baš kao i prethodno spomenuti modeli, omogućuju ugodno vježbanje. Baš kao i model koji me oduševio, i ove tajice imaju visoki struk i džepić na leđima, a estetska razlika je što na njima nema šavova na nogavicama.

Best Buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

FOTOGRAFIJE: H&M

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5