Trgovina koja drži skoro sve najtraženije tenisice za proljeće

25.02.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#tenisice | #& Other Stories

Prošli vikend provela sam u Beču i iako je pretežit naglasak ovog city breaka bio na kulturi i gastronomiji, dio vremena uvijek vrijedi izdvojiti i za trgovine kojih nema u Hrvatskoj. Na Kärtner Strasse 7, to je primjera radi & Other Stories, brend iz H&M-ova portfelja koji u inozemstvu uživa značajnu popularnost, a meni je svakako jedan od favorita kada putujem, uz posjet – kada je to moguće – i Arket i COS trgovinama koje su dio iste grupacije.

S obzirom na trenutak u vremenu, ovog sam puta u & Other Stories naišla na prve proljetne kolekcije ili bolje rečeno kolekcije za prijelaznu sezonu, a pažnju mi je privukao i interes koji vlada na odjelu tenisica u ovoj trgovini. Počela sam istraživati “što se ovdje dijeli?”.

& Other Stories na Kertnerici proteže se na tri etaže i ima se svašta za vidjeti i isprobati. Ne oduševi me uvijek kvaliteta proizvoda, no neki od ulova koje sam imala na sezonskim sniženjima u prošlosti pokazali su se najtrajnijim komadima u garderobi, pa mi je zato mogućnost istraživanja ponude uživo toliko dragocjena. Uspijete usporediti ono viđeno na webu sa stvarnim stanjem i potom se pametnije odlučiti za kupnju. Dok pišem ove retke, zaključila sam da ću u jednom od idućih članaka s vama podijeliti i što se od nove ponude isplati kupiti, a što ne, baš na temelju doživljaja komada uživo.

No, vratimo se mi na tenisice. U podrumu trgovine spojeni su dio s odjećom i odjel s cipelama. Djevojaka i žena ima naročito mnogo baš u podrumu, jer dolaze iz prve ruke istražiti – i isprobati – modele tenisice koje & Other Stories ima u ponudi. Ovdje su zastupljeni poznati svjetski brendovi tenisica, a pokazat će se, i njihovi najtraženiji modeli u ovom trenutku.

Tenisice za proljeće u & Other Stories ponudi

Primijetila sam da se najviše kupaca “vrti” oko New Balance 530 modela, a budući da sam u zadnjih godinu i pol dana skoro pa potpuno ispala iz štosa što se tiče praćenja trendova i #newin kategorija u dućanima, trebala mi je doza edukacije na tu temu, nakon čega sam zaključila da je famozni 530 po svemu sudeći nasljednik kod nas vrlo obožavanog modela 550 C. Riječ je o klasičnom stilu za trčanje iz New Balancea, koji je napustio atletske staze i postao fashion komad, ako ne i zvijezda street stylea. & Other Stories ga lukavo prezentira na policama u najtraženijim bojama na Internetu trenutno, a to su bijela, srebrna i siva. Upravo se sive 530 tenisice najviše isprobavaju u ovoj trgovini.

& Other Stories već godinama drži Veju, pa i sada, što nam daje do znanja da je Veja i dalje jedan od najtraženijih brendova tenisica u svijetu. Drže se nekoliko provjerenih bestsellera i od njih ne odmiču. Dobra klasična tenisica za svaki dan koju, moram istaknuti, jednostavno obožavam i uvijek rado istaknem kao najdražu tenisicu koju sam dosad posjedovala.

Svoje mjesto na policama ove modne trgovine pronalazi i adidas.

adidas Originals Response CL, još je jedan traženi model za svakodnevni đir i tenisica čiji je chunky đir posuđen iz arhive brenda (rane 2000. godine) pa zatim osvježen za želje i potrebe modernog potrošača. Dolazi u više kombinacija boja, a o tome koja je od njih najtraženija dovoljno govori izbor dostupnih ili bolje rečeno nedostupnih brojeva.

Naposljetku, ono što sam zaključila istražujući ponudu: popularne tenisice koštaju. I to dosta. Dok smo još do prije koju godinu modele oko kojih je vladao hype mogli uloviti za 500-600 kuna, sada govorimo o iznosima od 120 eura na više. No, mnogi smatraju da su vrijedni tih novaca – ne samo zato što se dizajnom lako prilagođavaju našoj svakodnevici (možemo ih nositi sa svime od jeansa do odijela), već i zato što su tenisice postale puno više od neprimjetnog i strogo praktičnog komada u našoj garderobi.

S frendicom sam jučer pričala koliko smo u današnje vrijeme skloni zagledati se nekome u noge i tenisice koje nosi, čak i prije nego u odjeću, što dovoljno govori kakvu su evoluciju doživjele u moderno vrijeme.

Još više modela možete pronaći u web shopu brenda & Other Stories, i ondje pokušati locirati broj koji vam treba, a koji je potencijalno rasprodan u drugim web shopovima.

FOTOGRAFIJE: & Other Stories

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5