Vintage shop sa sjajnim dizajnerskim ulovima (po dobrim cijenama)

24.11.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#vintage moda

Givenchy blejzer naglašenih ramena… Savršena mala crvena haljina brenda Moschino… Miu Miu strappy sandale i Pucci svilena marama… Sve to i mnogo više od toga donosi španjolski vintage shop Some Things Never Fade, koji kao što mu i samo ime govori potiče odgovorniju kupovinu i sugerira da kvalitetni dizajnerski komadi baš nikada ne blijede.

Ova vintage adresa funkcionira isključivo online, putem webshopa i društvenih mreža, a pokrenula ga je jedna mlada Španjolka koja je započela prodavati autentičnu “pre-loved” dizajnersku odjeću i modne dodatke koji ne izlaze iz mode. Kako sama za sebe kaže na web stranici, prodaje rabljenu odjeću polovicu svog života, bilo da se radilo o pronalaženju rijetkih japanskih marki tijekom njenih alternativnih tinejdžerskih godina ili o rješavanju odjeće kako bi zaradila nešto novaca u studentskim danima:

“Uzbuđenje koje osjećam kada pronađem savršen komad je nešto bez čega ne mogu živjeti, pa se nadam da vam mogu pružiti takav osjećaj sa Some Things Never Fade. Moje modno putovanje imalo je sve elemente. Počelo je s ljubavi prema stvaranju vlastitih komada, naučila sam šivati još kao tinejdžerica i godinama sam maštala o studiju modnog dizajna. Taj san mi je brzo postao stvarnost i nakon diplome stvorila sam vlastiti brend ženske odjeće koji sam na kraju morala zatvoriti. Radila sam kao modni stilist i savjetnik za imidž, ali stvorila sam Some Things Never Fade kao svoj osobni prostor kako bih se usredotočila na onu stranu mode koja me više zanima”.

Modna industrija redovito se svrstava u sami vrh najvećih zagađivača na svijetu i nema sumnje da naše kupovne navike novih proizvoda imaju negativan utjecaj na okoliš. Vintage moda idealna je prilika da u svoju garderobu uvrstimo nešto novo, ali i nešto što je već proizvedeno, a što i dalje ima nosivu kvalitetu. Biranjem vintage potpisa naposljetku dobivamo mali komad modne povijesti, koji nas može oduševiti svojim dizajnom i pričom i s kojim vlastitom odjevnom stilu dajemo unikatnu notu.

Na After5 mnogo ćemo se baviti upravo ovakvim temama i mogućnostima za održiviju kupovinu koje se u ovom trenutku nalaze pred potrošačima. Vintage shop Some Things Never Fade zapeo nam je za oko jer ima sjajnu selekciju Pre-Loved dizajnerskih komada koji su i danas u stanju oplemeniti svaku žensku garderobu. Njegova vlasnica pomno kurira bezvremensku modu, podjednako aktualnu kao što je bila u trenutku proizvodnje i redom se radi o super klasičnim, nosivim, pa čak i poslovnim komadima koji u nama i dalje mogu probuditi onaj mali nalet uzbuđenja kada otkrijemo dobar dizajn.

Vintage shop Some Things Never Fade

Sva odjeća i modni dodaci koji se prodaju ovdje su autentični, a u ponudi su odjevni modeli i modni dodaci brendova kao što su Max Mara, Armani, Burberry, Céline, Calvin Klein, Emilio Pucci, Miu Miu, Prada i mnogi drugi. Ono što bi vas moglo najviše zanimati jest to dostavlja li ovaj vintage shop u Hrvatsku i odgovor je da. Provjerili smo i cijene dostave i za dostavu u našu zemlju kreću se između 15 i 25 eura, ovisno o broju komada i veličini pošiljke. Sve narudžbe u Europsku uniju iznad 300 eura imaju besplatnu dostavu.

Some Things Never Fade možda krije vaš novi omiljeni komad – provjerite ovdje!

FOTOGRAFIJE: Some Things Never Fade

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5