Antoine Llewelyn je francuski pastry chef koji radi u londonskoj slastičarni Cédrica Groleta. I baš poput svog mentora, na Instagramu objavljuje videa u kojima priprema Groletove slastice kojima je lako ostati zadivljen.
Cédric Grolet jedan je od najboljih pastry chefova na svijetu i sinonim za vrhunsko francusko slastičarstvo. Njegove vizualno atraktivne slastice prava su jestiva remek-djela, a videa njihove izrade koja redovito objavljuje na Instagramu pregledana su stotine milijuna puta. U njima nam pokazuje proces nastanka slatkih kreacija koje će se naći u njegovim slastičarnama, a lakoća s kojom ih izrađuje zaista je impresvina.
Grolet se nakon rada u nekoliko poznatih slastičarna u Francuskoj, 2011. godine pridružio hotelu Le Meurice u Parizu kao sous chef, da bi s vremenom napredovao do pozicije pastry chefa. Upravo je unutar tog poznatog pariškog hotela 2018. otvorio svoju prvu slastičarnu. Druga slastičarna, Cédric Grolet Opéra, otvorena je godinu dana kasnije, a zatim se proširio i izvan granica rodne Francuske. U Londonu je tako prije dvije godine otvorena slastičarna Cédric Grolet at The Berkeley, nakon koje je uslijedilo prvo prodajno mjesto u Singapuru. Svoje carstvo nedavno je proširio otvorenjem coffee shopa u Parizu, čime je dodatno učvrstio status kulinarskog inovatora.
Iako je Cédric Grolet prava pastry zvijezda i mastermind iza ovih predivnih slastica zbog kojih ljudima nije problem čekati u redovima kako bi ih isprobali, poznati slastičar kaže da mu je bitno staviti fokus na svoje chefove jer kako je nedavno rekao u jednom intervjuu: “Oni su ono što ovo mjesto čini posebnim. Kada razgovaramo o novim kreacijama, svaka ideja se čuje i testira, radimo zajedno kao tim”. Jedan od tih chefova, koji je zadužen za Groletovu londonsku slastičarnu, je Antoine Llewelyn, koji polako ide stopama svog mentora. Na njegovom profilu na Instagramu jednako je lako ostati fasciniran videima u kojima pokazuje kako izrađuje Groletove slastice. I baš kao kod Groleta, ono što očarava je lakoća s kojom ih radi.
Tko je Antoine Llewelyn?
Na internetu nismo uspjeli pronaći puno informacija o ovom mladom, perspektivnom pastry chefu, no na Instagramu smo naletjeli na jedan video u kojem je ukratko opisao svoj put do svijeta slatkih kreacija Cédrica Groleta.
Antoine Llewelyn ima 29 godina, studirao je u Rennesu u Bretanji, a onda je odlučio napraviti životni preokret pa se preselio u Pariz i prijavio za posao u Le Meuriceu. Nakon četiri mjeseca, prešao je u Cédric Grolet Opéra, gdje je radio sve do otvorenja londonske slastičarne u kojoj je danas na poziciji chefa.
“Postoji puno stvari koje volim kod slastičarstva. Jako mi se sviđa završni dio procesa, odnosno pedantno dovršavanje proizvoda. Sretan sam što radim u slastičarni u kojoj puno slastica dovršavamo upravo pred našim kupcima jer mi to omogućava da s njima podijelim neke tehnike i to je ono što me pokreće. Odnos s gostom mi je jako važan”, kaže Antoine dodajući da su odlučnost i strpljivost dvije osobine koje svaki dobar pastry chef treba imati.
Na Instagramu, na kojemu ga prati više od 103 tisuće ljudi, Antoine Llewelyn redovito objavljuje videa pripreme slastica u Cédric Grolet at The Berkeley. Sudeći prema viđenom, nešto nam govori da ćemo za ovog mladog pastry chefa u budućnosti sigurno još čuti…
FOTOGRAFIJE: Instagram