Batak ima novi zimski meni: klasici koji griju, noviteti koji iznenađuju i atmosfera zbog koje se ostaje duže

27.11.2025. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#restoran

Zima je službeno stigla u Batak. Početkom studenog otvorili su sezonu ozbiljne, konkretne i baš one utješne hrane koju, budimo realni, najviše trebamo kad se zatamni već u četiri popodne. Ako ste u fazi “daj mi nešto konkretno, domaće i fino”, novi zimski meni bit će pun pogodak – kombinacija starih favorita i nekoliko noviteta koji su već na putu da postanu hit.

Batak, zimski meni 2025., zima 2025., nova jela, Batak nova jela

Batak noviteti koji osvajaju na prvu

Ove godine u ponudu su ušla dva jela o kojima se već priča. Prvo je pašteta od čvaraka – maziva, bogata, blago pikantna, poslužena uz toplu integralnu focaccinu. Idealna stvar za podijeliti uz čašu vina (ili dvije).

Drugi novitet je za sve ljubitelje ozbiljnih zalogaja: pljeskavica s kajmakom i hrskavim čvarcima. Doslovno zvuči kao cheat day u najboljem mogućem smislu, i to je točno ono što dobijete.

Batak, zimski meni 2025., zima 2025., nova jela, Batak nova jela
Batak, zimski meni 2025., zima 2025., nova jela, Batak nova jela

Klasici koji su tu s razlogom

Za početak – Buncek. Ali ne bilo kakav. U Batku dolazi sa zeljem, kremastim pire krumpirom i prženom slaninom koja podigne cijelu priču. Sarma? Naravno da je tu. Poslužena s pireom i dimljenom slaninom, taman toliko sočna da vas odmah podsjeti na bakinu.

Batak, zimski meni 2025., zima 2025., nova jela, Batak nova jela

Ako ste tip koji voli imati sve na stolu, uzmite zimsku platu: dvije sarme, domaće češnjovke, komad dobrog bunceka, zelje, krumpir, senf… sve što treba za ozbiljan zimski comfort.

A za one koji vole nešto “old school” – teleća jetrica s puno češnjaka i peršina. Jednostavno i konkretno.

Omiljena juha vraća se u prosincu

Ako ste prošle zime jeli njihovu juhu od batata i mrkve s prženom slaninom, vjerojatno je se još sjećate. Dobra vijest: vraća se početkom prosinca. Topla, aromatična i stvarno odlična za podignuti energiju kad zima malo previše stisne.

Batak, zimski meni 2025., zima 2025., nova jela, Batak nova jela

Zašto baš Batak ove zime?

Osim dobre hrane, Batak ima i atmosferu koja zimi posebno paše. Toplo, ugodno, cozy – taman za after work druženja, vikend ručkove ili onu brzu rundu comfort fooda koja se pretvori u “ajmo još jednu čašu vina pa idemo”.

A kad smo kod vina – izbor je stvarno velik, pa nije teško pronaći nešto što će pratiti sve te zimske okuse. Uz to dolazi i usluga po kojoj je Batak već poznat: brza, ljubazna i profesionalna.

Ako ove zime tražite mjesto gdje se jede jako dobro, pije fino i ostaje malo duže nego što ste planirali, Batak je već spremio stol.

FOTOGRAFIJE: Batak

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5