Bolje vijesti za početak ovog produženog vikenda nismo mogli poželjeti. Kako prenosi naša kolegica Neda Batinić s Dobre hrane, Zagreb dobiva svoj prvi prodajni lokal Crne Ovce, sladoleda bez kojeg nam ne može proći baš niti jedan izlet u Beograd, bilo ljeto ili zima. Crna Ovca svoju će zagrebačku premijeru imati ni više ni manje, no u Martićevoj.
Sladoled koji je osvojio Beograd
“Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Više se nitko ne sjeća kada je to bilo, negdje 2012. godine. Sjedili smo na ulici u nekom gradu u Italiji i dok smo jeli sladoled pomislili smo kako je to posao u kojem se uživa. Poslije tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog sladoleda, počeli smo izrađivati naš sladoled na adresi Kralja Petra 58. U početku smo se osjećali kao crne ovce i do danas se taj osjećaj nije izgubio, niti hoće, sve dok zajedno sa svojim zaposlenicima inzistiramo na izradi što boljeg sladoleda i širenju ideje o lijepoj atmosferi, suradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju”, piše na svojoj stranici ekipa iz Crne Ovce.
Vjeruju da je sladoled, osim divne poslastice, proizvod koji dovodi do osjećaja čiste radosti i zadovoljstva, i to su vrijednosti koje žele dijeliti dalje s ljudima u Beogradu i Novom Sadu, gdje su im poslovnice, a uskoro i u Zagrebu. Od početaka su htjeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intenzivnijeg okusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo ljetno osvježenje, već desert koji se može jesti tijekom cijele godine. Njihova želja je proizvesti ne samo okus, već i prenijeti emociju s kojom će se njihovi kupci moći trajno povezati.
A mi možemo reći da smo trajno povezani s Crnom Ovcom, jer u posljednjih par godina nije bilo izleta u Srbiju, Beograd, koji nije završio kuglicom sladoleda u ovoj omiljenoj beogradskoj sladoledarni. Okusa na izbor je uistinu mnogo i sviđaju nam se mnoge inovativne kombinacije koje se ondje mogu isprobati.
“Prvog dana imali smo 16 okusa. U idućih 47 dana napravili smo ih 48. U međuvremenu je taj broj došao do 150 i prestali smo brojati. Kada smišljamo nove okuse, trudimo se ne obazirati na granice i kompromise, pa nam se često dogodi da eksperiment ne uspije. U tom trenutku probamo ponovno”, kažu iz Crne Ovce.
Njihov sladoled poseban je utoliko što se izrađuje od početka. To znači da ne koriste unaprijed pripremljene baze, smjese, arome i umjetne okuse, već svim sastojcima dozvoljavaju da se sjedine, u dugom procesu pripreme. Sladoled izrađuju svakog dana, u količinama koje zadovoljavaju dnevne potrebe, i daju sve od sebe da do njihovih mušterija dođe samo svjež i dobar proizvod. Ovako napravljen sladoled zahtijeva i posebne procese čuvanja i posluživanja. Zbog toga se poslužuje iz zatvorenih vitrina (pozzetti) koje okus i teksutru sladoleda mogu sačuvati dok ne dođe do kupca.
Crna Ovca Zagreb
Kako piše Dobra hrana, Crna Ovca u zagrebu se otvara na adresi Martićeva ul. 14B, na mjestu gdje je još donedavno bila second hand trgovina. Datum još ne znamo, ali ne moramo reći da smo već u niskom startu… Napravimo update informacije čim će biti dostupna!
FOTOGRAFIJE: Crna Ovca