Kultna beogradska sladoledarna Crna Ovca otvara se u Zagrebu

29.04.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#sladoled | #Crna Ovca

Bolje vijesti za početak ovog produženog vikenda nismo mogli poželjeti. Kako prenosi naša kolegica Neda Batinić s Dobre hrane, Zagreb dobiva svoj prvi prodajni lokal Crne Ovce, sladoleda bez kojeg nam ne može proći baš niti jedan izlet u Beograd, bilo ljeto ili zima. Crna Ovca svoju će zagrebačku premijeru imati ni više ni manje, no u Martićevoj.

Sladoled koji je osvojio Beograd

Crna Ovca Zagreb

“Crna Ovca je nastala iz ljubavi prema dobroj hrani. Više se nitko ne sjeća kada je to bilo, negdje 2012. godine. Sjedili smo na ulici u nekom gradu u Italiji i dok smo jeli sladoled pomislili smo kako je to posao u kojem se uživa. Poslije tri godine istraživanja, učenja, analiziranja i previše pojedenog sladoleda, počeli smo izrađivati naš sladoled na adresi Kralja Petra 58. U početku smo se osjećali kao crne ovce i do danas se taj osjećaj nije izgubio, niti hoće, sve dok zajedno sa svojim zaposlenicima inzistiramo na izradi što boljeg sladoleda i širenju ideje o lijepoj atmosferi, suradnji, prijateljstvu i zdravom radnom okruženju”, piše na svojoj stranici ekipa iz Crne Ovce.

Crna Ovca Zagreb

Vjeruju da je sladoled, osim divne poslastice, proizvod koji dovodi do osjećaja čiste radosti i zadovoljstva, i to su vrijednosti koje žele dijeliti dalje s ljudima u Beogradu i Novom Sadu, gdje su im poslovnice, a uskoro i u Zagrebu. Od početaka su htjeli sladoled koji je drugačiji, kremastiji, intenzivnijeg okusa, koji se sporije topi, manje je hladan i sladak i koji zbog toga nije samo ljetno osvježenje, već desert koji se može jesti tijekom cijele godine. Njihova želja je proizvesti ne samo okus, već i prenijeti emociju s kojom će se njihovi kupci moći trajno povezati.

A mi možemo reći da smo trajno povezani s Crnom Ovcom, jer u posljednjih par godina nije bilo izleta u Srbiju, Beograd, koji nije završio kuglicom sladoleda u ovoj omiljenoj beogradskoj sladoledarni. Okusa na izbor je uistinu mnogo i sviđaju nam se mnoge inovativne kombinacije koje se ondje mogu isprobati.

“Prvog dana imali smo 16 okusa. U idućih 47 dana napravili smo ih 48. U međuvremenu je taj broj došao do 150 i prestali smo brojati. Kada smišljamo nove okuse, trudimo se ne obazirati na granice i kompromise, pa nam se često dogodi da eksperiment ne uspije. U tom trenutku probamo ponovno”, kažu iz Crne Ovce.

Njihov sladoled poseban je utoliko što se izrađuje od početka. To znači da ne koriste unaprijed pripremljene baze, smjese, arome i umjetne okuse, već svim sastojcima dozvoljavaju da se sjedine, u dugom procesu pripreme. Sladoled izrađuju svakog dana, u količinama koje zadovoljavaju dnevne potrebe, i daju sve od sebe da do njihovih mušterija dođe samo svjež i dobar proizvod. Ovako napravljen sladoled zahtijeva i posebne procese čuvanja i posluživanja. Zbog toga se poslužuje iz zatvorenih vitrina (pozzetti) koje okus i teksutru sladoleda mogu sačuvati dok ne dođe do kupca.

Crna Ovca zagreb

Crna Ovca Zagreb

Kako piše Dobra hrana, Crna Ovca u zagrebu se otvara na adresi Martićeva ul. 14B, na mjestu gdje je još donedavno bila second hand trgovina. Datum još ne znamo, ali ne moramo reći da smo već u niskom startu… Napravimo update informacije čim će biti dostupna!

FOTOGRAFIJE: Crna Ovca

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5