Web shop sa sitnicama za uređenje doma za koji možda još ne znate

04.06.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Novosti
#uređenje interijera | #El Corte Inglés

Online adresa o kojoj vam danas pišem, ujedno je i ona na kojoj kupujem već godinama, svaki put kad se zaželim nešto malo drugačijeg od ponude koja nam je inače lako dostupna. Riječ je o web shopu poznate španjolske robne kuće El Corte Inglés, koji već dulje vrijeme dostavlja i u Hrvatsku. Ponuda na njihovoj internacionalnoj stranici uvijek je jako dobra, a kategorija proizvoda u kojoj se najviše zadržavam, naročito ususret ljetnoj sezoni, su sitnice za uređenje doma.

View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

El Corte Inglés

El Corte Inglés S.A. sa sjedištem u Madridu je najveća grupacija robnih kuća u Europi i treća po redu u svijetu. Ako ste se ikad našli u Španjolskoj ili Portugalu i u razgledu gradova usput obišli i lokalnu El Corte Inglés poslovnicu, velika je vjerojatnost da ste ostali iznenađeni njenom veličinom, kao i rasponom proizvoda. El Corte Inglés doista donosi za svakoga ponešto (i za svaku potrebu ponešto), a iako je internetska prodaja brenda u sve većem porastu, primarni izvor prihoda i dalje su fizičke robne kuće. U Španjolskoj i Portugalu, El Corte Inglés je jedini preostali lanac robnih kuća, koji je i dalje obiteljski biznis, u rukama nasljednika osnivača, Ramóna Arecesa i Césara Rodrígueza.

View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

S obzirom na pozitivna iskustva koja sam u prošlosti imala sa shoppingom u španjolskim robnim kućama brenda (neke od odjevnih komada koje sam kupila ondje prije dosta vremena nosim još i danas), jednog dana odlučila sam prošnjofati postoji li El Corte Inglés online – i dostavlja li u Hrvatsku. Bilo je to još prije nekoliko godina, odgovor je bio “da” i “da” i otad sam vjerni kupac. Ne kupujem često, no svake sezone dolazim baciti oko na ponudu, i to uvijek kada se već malo zasitim svega viđenog kod nas – ili jednostavno poželim kvalitetu.

Home proizvodi u El Corte Inglés

View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

Kupovala sam već sve i svašta, odjeću, obuću, neke gurmanske stvari, no ususret ljetnoj sezoni najčešće pretražujem selekciju Home proizvoda, sa sitnicama za uređenje doma. Ako vam je sve što nude brendovi kao što su H&M Home, Zara Home, IKEA i drugi, već jako dobro poznato, El Corte Inglés ponudit će vam za nijansu drugačiji dizajn i estetiku, kao stvorene za uređenje, primjerice, kuće na moru. Cijene svih ovih brendova su tu negdje, pa tako i one El Corte Inglésa, s time da se svakako i kod njih može primijetiti osjetno povećanje cijena u odnosu na prošlu godinu.

View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

Koje kategorije Home proizvoda vam preporučujem istražiti i kupiti?

  • Ručnike (fenomenalna kvaliteta, super mekani, dopadljivog dizajna)
  • Stolnjake i salvete (El Corte Inglés općenito ima dobar tekstil)
  • Dekorativne jastuke (motivi i printevi koje nećete naći posvuda)
  • Pletene košare i pladnjeve (vrlo kvalitetni, izdržljivi, trajni)
  • Dekorativne predmete (u obliku koralja, školjki…)
  • Pribor za posluživanje (ljetnih salata, tjestenina…)
  • Podmetače za tanjure i čaše
  • Male ljetne kozmetičke torbice od prirodnih materijala
View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

Što treba znati prilikom kupovine u El Corte Inglés web shopu?

Za početak je bitno posjetiti internacionalnu web stranicu robne kuće, a ne onu španjolsku. Ispravan link dijelim vam ovdje. Sustav će vas vjerojatno pokušati smjestiti u neku od velikih europskih zemalja, a vi se odlučujete za potonju opciju “other countries”, među koje spada i Hrvatska.

Zatim možete početi istraživati web. Kategorija Home ima šest potkategorija u izborniku, među kojima su izlistane i ponuđene neke od najpopularnijih stavki koje kupci najviše pretražuju. No, želite li doći do cjelokupne ponude određene potkategorije, najbolje je kliknuti na nju samu i iza nje se krije baš sve što se trenutno u njoj prodaje. Osim toga, skrećem pozornost i na Home Offers kutak na naslovnici, koji će vas odvesti na aktualne popuste. Uvijek ih ima i može se naći baš dobrih stvari, a kada krenu prava sezonska sniženja i baš dobrih popusta. Jednog ljeta pikirala sam jastuke i čekala sezonsko sniženje, na kojem sam ih uspjela nabaviti za 60% nižu cijenu.

View this post on Instagram

A post shared by El Corte Inglés (@elcorteingles)

Poštarina, povrati…

Nećete moći kupiti baš sve Home proizvode koji se nude u web shopu. Budući da sam već dosta istraživala, otkrila sam da je nemoguće kupiti staklene čaše, keramičko ili porculansko posuđe za jelo, keramičke vaze, ukratko sve lomljivo. Možete ih pospremiti u košaricu, no prilikom checkouta sustav će vas obavijestiti da navedene proizvode ne dostavlja u Hrvatsku, već samo u Španjolsku i Portugal. Posuđe koje prolazi je ono od melamina, a mogu se naručiti i neke stvari iz kategorije dekora: poslužavnici, figure koralja, mirisne svijeće u keramičkoj školjci – te proizvode donosim vam u nastavku.

Što se tiče poštarine prema Hrvatskoj, srećom, svake je godine sve manja. Još prije nekoliko godina iznosila je 12,90 EUR, pa se postupno smanjivala, a sada je svoj paket moguće dobiti na kućnu adresu za 5,90 EUR. Proizvodi na adresu stižu kroz 3 do 7 radnih dana, unutar Europske Unije, i to je najčešće doista i slučaj. Plaća se kreditnim ili debitnim karticama, a dosad još nisam nikad radila povrat, no iscrpne informacije oko procedure, ovisno o tome što ste naručili, pronaći možete ovdje.

FOTOGRAFIJE: El Corte Inglés

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5