Best buy: Staklene čaše koje još uvijek nisam uspjela razbiti

04.11.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Novosti
#Best buy | #ferm LIVING

Ima tih dana kada se okrenem oko sebe u potrazi za novom stvari koju ću uvrstiti u našu Best buy kategoriju proizvoda. Obično to bude u nedostatku inspiracije, a zatim se dogodi otkriće za koje se pitam kako mi ranije nije palo na pamet. Dok sam neki dan prala svoje omiljene čaše, jedna od njih skliznula mi je iz ruku i pala u sudoper. Umjesto krša i loma, ostalo je samo moje zadovoljstvo investicijom u ove čaše, koje djeluju toliko tanko i fragilno, kao da će se svakog časa polomiti, a na kraju su ispale najtrajniji segment posuđa u našem domu. Nova Best buy preporuka zato je tu!

ferm LIVING čaše

ferm living čaše ripple rebraste

Ove čaše sigurno su vam dobro poznat prizor s Pinteresta ili Instagram profila koji prate home decor. Proizvodi ih danski brend ferm LIVING, čija je uža specijalnost dizajn i izrada namještaja, rasvjetnih tijela i dodataka za uređenje interijera. Osnovala ga je Trine Andersen 2005. godine, u trenutku kada nije mogla pronaći idealnu zidnu tapetu za svoj novi dom pa je odlučila napraviti onu vlastitu. Brend ima jako zanimljivu priču i već na prvo čitanje odlučila sam je približiti vama, no u jednom drugom članku. Recimo zasad samo da je ferm LIVING u ovih 18 godina postao sinonim za lijepe i visokokvalitetne proizvode, a misao vodilja iza svakog od njih ona je poznata mantra “osjećati se kao kod kuće”.

ferm living čaše ripple rebraste

Ripple čaše brenda ferm LIVING škicala sam neko vrijeme i na kraju ih nabavila 2019. godine, u zagrebačkom Dizajnholiku. Što ovaj dizajnerski dućan kaže o njima?

Ripple čaše su izrađene iz puhanog stakla. Ono što ih čini posebnim je rebrasta tekstura koja osim što lijepo izgleda, pridonosi i ugodnom taktilnom doživljaju. Set od četiri čaše je dostupan u klasičnoj – transparentnoj ili zatamnjenoj varijanti. Vertikalne linije čašama daju snažan, sofisticirani izgled, a okomiti prijelaz stvara dinamiku između ukrasa i funkcionalnosti. Niti jedna fina večer neće proći bez ovih čaša.

ferm living čaše ripple rebraste

Odlučila sam se za visoke rebraste čaše u zatamnjenoj varijanti, jer mi je ta dimenzija u datom trenutku bila potrebna, no kada ih vidite uživo, teško je izabrati samo jednog favorita. Brend prodaje i niske Ripple čaše, one za šampanjac, kao i za vino… Uz čaše je moguće nabaviti i bokal, pa njime upotpuniti set za posluživanje. No, koliko ćete toga naposljetku kupiti, prvenstveno definira cijena proizvoda, odnosno osobni budžet. Set od četiri čaše tada me koštao nešto manje od 400 kuna, sada je cijena istih čaša 59 eura (444,54 kune).

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

Na prvu se čini da su čaše vrlo nježne i da ćete s njima morati jako paziti. U ovih četiri godine pazila jesam, no znalo mi se događati da mi u brzini pranja ispadnu iz ruku u sudoper, i to s visine. Dok sam neke druge čaše tako uspješno ispratila do smeća, s ferm LIVING Ripple čašama to nikada nije bio slučaj. Dapače, i uz redovito korištenje, i dan danas izgledaju potpuno novo, i imam cijeli set na broju.

Brend na svojoj web stranici piše da se komotno mogu prati i u perilici, no meni je nekako uvijek ostao dojam da su prenježne za strojno pranje i zato ih preferiram prati na ruke.

ferm living čaše ripple rebraste

Super su izbor za razna pića i prigode, od toga da posežete za “čašom vode” ili vam dolaze prijatelji i želite im pripremiti gin-tonic. Gosti uvijek rado komentiraju čaše i pitaju se gdje smo ih kupili, a zahvaljujući minimalističkom skandi dizajnu super se uklapaju u svaki setting na stolu i izgledaju baš dobro.

S odmakom od četiri godine, sada doista mogu ustvrditi da se radi o Best buyu, koji je uspješno nadživio sve ostale čaše (a bome i neke tanjure) u mom domu. Primijetila sam da su razni brendovi odlučili kopirati ovaj dizajn, no zaključit ću samo da je original s razlogom original.

*Best buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

FOTOGRAFIJE: ferm LIVING

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5