Nakon ABSOLUT Born to mix večere, sezona blagdanskih zabava može započeti

19.11.2023. | AUTOR: After5

Gastronomija
#Absolut

Sezona šljokica, gozbe, druženja i prijateljstva službeno je otvorena. Poziv za večeru koja se ne odbija je došao u pravom trenutku, taman kada smo se zaželjeli adventa, blagdana i Božića. A touch of sparkle je bio dress code, ali većina gostiju je ovo druženje shvatila kao priliku za total shiny look. Jer, zašto ne?

Kada smo dobili pozivnicu za ekskluzivnu večeru u Esplanadi iza koje stoji agencija Kaleo i vidjeli da je početak u 18 sati, znali smo da je ovo događaj po mjeri svih nas koji do ponoći volimo doći doma. ABSOLUT Born to mix večera je ispunila naša očekivanja jer nije bilo puno prostora za čekanje niza slijedova i s njima sparenih koktela.

U zakazano vrijeme pojavili smo se u dvorani Istanbul, koja je za ovu priliku izgledala doista neprepoznatljivo. Tople boje, drvo i klasični namještaj s „old money“ elementima odjednom su zamijenjene futurističkim motivima – predimenzioniranim crnim zastorima, plavim LED svjetlom, metalnim konstrukcijama, pleksiglas stolicama i DJ pultom za kojim je već ozbiljno miksala DJ Kristina Oćićek. Hitovi u kojima je dominirao R’n’B, house i dance, uz pokoju domaću trap pjesmu doveli su atmosferu u željeni vibe.

Odmah do miksa hitova odvijala se miksologija šarenih koktela, a za šankom smo imali prilike kušati nekoliko sjajnih primjera. Redom su to bili Gimlet s bazom votke i limetom, osvježavajući Retropolitan s votkom i sokom od jagode kao dominantnim okusima, Vodka sour, Passion martini s neodoljivim okusom đumbira i passion fruita kao i neizostavni ABSOLUT Mule, s vodkom, limetom i đumbir pivom. Uzvanici, modeli Iris Cekuš i Pedro Soltz, plesači Marko Mrkić i Paula Tonković, foodieji Darko Kontin, Anja Maršić i Mia Salman, glavna odgovorna iza brunch bara Meet Mia, te influencerice, Dora Martinović, Anja Dujaković, Matea Miljan Rafaj, Slađana Ostić, Korana Marović, Ivana Pirizović, Lara Vukušić i Petra Perkov, shvatili su zadatak i odjenuli se po temi „A touch of sparkle“. Efekt disko kugle na odjeći – ABSOLUTno da!

Blještava je bila i večera u pet slijedova. Kao i uvijek, Esplanadin time chefova na čelu s Anom Grgić Babić ABSOLUTno nas je oduševio. Večeru smo započeli s maslacem od pečene cikle i domaćim kruhom, a nastavili košaricama od vrganja, pojačanim marmeladom od vrganja i pjenom od lješnjaka. Nakon toga, probali smo gnude s krenom od ljubičastog batata, kremom od parmezana i perlicama aceta.

Teško je opisati doživljaj na nepcu kada se spoje mekani gnudi i neočekivana kuglica aceta. Uvijek razvesele i Jakobove kapice, koje su ovog puta dobile dodatak u vidu tuile od kapara, veloute od pinjola i ukiseljenog lista kapara, dok je file dimljenog romba s pečenim shiitake gljivama, kremom od pečenog celera, s hrskavim celerom i tartufima začinio priču. Nešto slatko za kraj na večeri punoj iskustva bio je crumble kolač u limunu ispunjen kremom od bosiljka. 

Možemo zaključiti, večere s temom i dalju su hot i sjajna su uvertira u nadolazeću sezonu veselja i glamura. Veselimo se!

FOTOGRAFIJE: PR

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5