Zbog cool menija, u Beštiju idemo s ekipom, ali i na poslovni ručak

13.02.2024. | AUTOR: After5

Gastronomija
#Zagreb | #ručak

Beštija je jedna od onih gastronomskih adresa u centru Zagreba gdje rado svratimo. Aktualan meni potpisuje glavni chef Mateo Davidović, bistro od prošle godine krasi i Bib gourmand odličje. Tražite li možda mjesto za poslovni ručak, Beštija ima dobar deal: od ponedjeljka do četvrtka, od 11 do 15 sati, nudi posebnu ponudu: riječ je o set meniju koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, a čija je cijena 25 eura.

Što je na aktualnom meniju u bistrou Beštija?

Tatarski biftek služe s prženom ljutikom, confit pureeom od žumanjaka uz tostiranu foccaciu. Među predjelima našao se i parfait od guščje jetre s chutneyom od crnih smokava, koji se također služi uz tostiranu foccaciu. Za ljubitelje morskih okusa na malo drugačiji način, tu su i Jakobove kapice s pireom od čičoke, čipsom od čičoke, kupinama, lješnjacima i ribizlom. Vegansko predjelo je i pečena žuta i ljubičasta cikla s kremom od pastrnjaka i orasima. 

Jedno od omiljenih jela brojnih gostiju je suvidirana patka dimljenim pireom od celera i jabuke, jusom s brusnicama i suvidiranom cikorijom u soku od naranče. Sve ljubitelje mesa na meniju će oduševiti i bavette steak koji se služi s orzotom s kremom od gljiva, ukiseljenim lisičarkama i pjenom od poriluka. Među glavnim jelima je i file kokota s velouteom od dagnji, kremom od cvjetače i smeđeg maslaca i grilanim šenonom. Tu je i steak od cvjetače s kremom od cvjetače i misa, ketchupom od luka i povrtnim jusom. Pravi comfort food u meniju su agnolotti s četiri vrste sira, kremom od bundeve, pireom od kestena i sjemenkama bundeve. 

Mnogi ne mogu zamisliti završetak obroka bez čokoladnog okusa, a u Beštiji to mogu napraviti s mousseom od čokolade, s lješnjacima, butter sauceom od mandarine i kumkvatom.  Za ljubitelje slatkog koji ne sadrži čokoladu, tu je creme brulee od bourbon vanilije s baileysom i biscotima. Svako jelo savršeno će se povezati uz neka od vina iz ponude s vinske karte. Ljubazno osoblje s guštom će vam preporučiti koje vino da sljubite s hranom u ovom šarmantnom bistrou, koji radi od ponedjeljka do nedjelje, od 11 do 23 sata.

FOTOGRAFIJE: Beštija

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5