Djeca će i ove godine uživati u Gradu svetog Nikole uz ples, pjesmu i edukativne radionice

25.11.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Novosti
#Božić | #advent

Ima jedan grad potpuno drukčiji od svih. Ima jedan grad čaroban kojim vlada Nikola i dobre vile, a to je Grad svetog Nikole.

Grad svetog Nikole

Nema u tom gradu Krampusa, ali ima puno blagdanskih i lijepih događanja, plesa, pjesme, radionica i darova. To je Grad svetog Nikole koji ove godine u organizaciji portala Wish Mama dolazi 5. i 6. prosinca od 16 do 19 sati u Zoološki vrt Grada Zagreba, na Edukacijski trg. 

I sve je nekako drukčije ove godine u Nikolinom gradu jer djecu i roditelje dočekat će hrvatska tradicija zaštitnika obitelji svetog Nikole te na  svečanom otvorenju u utorak, 5. prosinca u 17 sati, kroz tradicionalne dječje uspavanke u izvedbi Anite Huđek i uz nastup dječje grupe KUD-a Prigorec i tamburaša vratit ćemo se malo u hrvatsku baštinu i tradicijske ljepote blagdana, već pomalo zaboravljenih običaja. 

Plesom i pjesmom vile će dovesti u Nikolin grad velik broj interaktivno edukativnih dječjih predstava – Šareni svijet, hrvatske majorette, mirisni kulinarski show, blagdanske bojanke poštara i paketa, sadit će se biljke za mini vrt, a bit će tu i čarobna šuma kuglica sa željama mališana.

I to nije sve,  na ovom sjajnom dječjem događanju, zabavljat će nas plesna skupina Kristal, a malene posjetitelje educirat ćemo o nenasilnoj komunikaciji uz interaktivne igrokaze žirafe i vuka koje nam ove godine u Grad svetog Nikole donosi Centar za nenasilnu komunikaciju Hrvatska.

Veseli dječji disko, puno mini kvizova, smijeha i darova čekat će sve koji dođu u najveseliji grad ikada u jedan i jedinstveni Grad svetog Nikole. I naravno ima u našem Gradu još puno iznenađenja i ostvarenih želja samo ih Sveti Nikola ne želi otkriti. Zato zapamtite ove datume i ako želite doznati koja vas iznenađenja još čekaju vidimo se u njegovom gradu, gradu sretne djece!

Pokrovitelji Grada svetog Nikole su i ove 2023. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklada Hrvatska za djecu, Međunarodni institute za klimatske aktivnosti i Quintessentially.

FOTOGRAFIJE: Grad svetog Nikole

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5