U siječnju u Zagrebu slušamo koncert filmske glazbe iz Harryja Pottera

11.11.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Kultura
#Harry Potter | #koncert

10. siječnja održat će se događaj za obožavatelje Harryja Pottera i ljubitelje simfonijske glazbe u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Publika će imati priliku uživo čuti najbolje kompozicije iz svih filmova o najslavnijem mađioničaru na svijetu u izvedbi simfonijskog orkestra.

Harry Potter simfonijski koncert u Zagrebu

Harry Potter koncert Lisinski simfonija

Koncert za obožavatelje Harryja Pottera i ljubitelje simfonijske glazbe na rasporedu je na samom početku 2024. godine. Nacionalni akademski simfonijski bend Ukrajine te će nas večeri odvesti na putovanje u svijet pun čarolije i nevjerojatnih avantura u koji se fanovi najslavnijeg čarobnjaka uvijek iznova žele vraćati. Ovaj bend dobar je dio 2023. obilježio nastupima po Poljskoj, od kojih su neki imali i humanitarni karakter prikupljanja sredstava za djecu Ukrajine.

Otvoren je “Harry Potter” koktel bar u srcu Beča

ISTRAŽI

2024. godine nastavit će s nastupima u Poljskoj, a jedan datum rezerviran je i za Hrvatsku i našu najpoznatiju koncertu dvoranu, Lisinski. Istraživali smo malo kakvi su bili utisci s dosadašnjih koncerata, i malo je reći da je publika oduševljena, a naročito oni koji inače obožavaju svijet Harryja Pottera ili su jednostavno ljubitelji simfonijskih koncerata.

Harry Potter koncert Lisinski simfonija

Instrumentalisti na pozornicu izlaze odjeveni u čarobnjačke halje i karakteristične šalove (znane svim ljubiteljima Pottera). Dirigent je također odjeven u čarobni ogrtač, a u prvim pjesmama umjesto dirigentske palice u ruci drži štapić čiji vrh svijetli kao da koristi čaroliju Lumos. Atmosferu na koncertu opisuju čarobnom, a sve počinje s nježnom i dobro poznatom melodijom iz “Hedwig’s Theme” koja brzo i lako dopire do ušiju okupljenih zaljubljenika u Potterov svijet.

Izvode se još glazbeni brojevi “Harry’s Wondrous World”, “Fawkes the Phoenix”, “The Chamber of Secrets”, “Double Trouble”, “The Quidditch World Cup”, “Golden Egg”, “Potter Waltz”, “Journey To The Cave”, “Dumbledore’s Farewell”, “Snape to Malfoy Manor”, “Lily’s Theme”, “Battlefield”… Koncert je praćen dobro promišljenim vizualizacijama, na ekranu iza orkestra, na kojem se nižu grafike i animacije vezane uz zadanu pjesmu, kadrovi iz filma, ali i kadrovi dirigenta i orkestra koji nadopunjavaju čaroliju vizualnog dijela koncerta.

Harry Potter koncert Lisinski simfonija

Cijene ulaznica

Ulaznice za koncert u Zagrebu 10. siječnja dostupne su u sljedećim cjenovnim kategorijama:

  • 40,00 € / 301,38 kn
  • 45,00 € / 339,05 kn
  • 50,00 € / 376,73 kn
  • 55,00 € / 414,4 kn
  • 65,00 € / 489,74 kn
Harry Potter koncert Lisinski simfonija

Gdje ih kupiti?

Na Ulaznice.hr, gdje ćete moći odabrati sektor sjedenja ili vrstu ulaznice.

Vidimo se 10. siječnja u Lisinskom!

FOTOGRAFIJE: Nacionalni akademski simfonijski bend Ukrajine

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5