Prva ovogodišnja Vinska večer u Il Secondu održava se u srijedu, 10. travnja 2024. godine s početkom u 18:30, degustirat će se osam vrhunskih vina iz vinarija Bibich i Duboković i bit će popraćena s pet slijedova jela, a sve to uz stručno vodstvo sommeliera Danijela Đurđe.
Zamislite da je svaki tjedan neko novo iskustvo. Jedno vam predlažemo i mi: posjet restoranu Il Secondo, i to večeras.
Postoje ti neki restorani u kojima se osjećamo baš kao da smo doma. Koji odišu posebnom atmosferom, toplinom i ugodom i naposljetku ne djeluju nimalo pretenciozno. Za nas je to već godinama novozagrebački restoran Il Secondo, do kojeg “potežemo” iz kojeg god dijela grada je to potrebno. U Il Secondu znamo da će nas već s vrata dočekati njihovo super profesionalno (i super ljubazno) osoblje, da ćemo uz čašu finog vina ili originalan koktel strpljivo čekati na fine zalogaje koji stižu i da će hrana koju ovdje pripremaju s mnogo ljubavi na nas imati ultimativni “comforting” učinak.
A sada je na rasporedu vinska večer
Svi zainteresirani imaju priliku večeras posjetiti Il Secondo, u kojem se odvija vinska večer. Već smo vam izdvojili u uvodu da će se uživati u vrhunskim vinima Bibich i Duboković, koja će biti popraćena slijedovima jela.
Kuhinja Il Seconda priprema sljedeće:
- Quiche s dimljenim guščjim prsima, lardom i porilukom
- Zeleni rižoto s divljim šparogama, medvjeđim lukom, kozjim sirom i crumbleom od pistacija
- Teleći kotlet dimljen na drvu od marelice s triple-cooked chipsom i emulzijom od luka i klekovih boba
- Confitirani obrazi crne svinje u demi-glace umaku, sotirani domaći njoki, krema od badema, džem malina i šljiva
- Pistacio mousse s kremom od pistacia, krema od vanilije, malina i biskvit pistacio
Cijena iznosi 100 EUR po osobi, a rezervaciju je moguće napraviti putem broja 01/658 6609 ili mail adrese ilsecondo.restoran@gmail.com.
FOTOGRAFIJE: Il Secondo