Posjetivši nedavno izdanje panela Uvertira, otkrili smo što se krije u jesenskom broju magazina Vert, poslušali izrazito zanimljivu diskusiju o važnoj temi boravka djece u prirodi, ali i osvježili se nesvakidašnjim jesenskim koktelima. Posebnu pažnju privukao nam je koktel naziva “Pijana tikva” pa smo na razgovor pozvali Denisa Vlahovca, kreatora spomenute koktel karte i vlasnika brenda Cocktail Empire.

Nakon završene barmenske škole u New Yorku i stjecanja iskustva po cijelom svijetu – od Novog Zelanda do Kanade, Denis se u Hrvatsku vratio s biznis idejom koju je u kratkom roku pretvorio u stvarnost. U proteklih se nekoliko godina, otkada se vratio, brzo profilirao kao nezaobilazno ime domaće koktel scene – njegovi recepti pomiču granice, svaki gutljaj krije moderan twist, a event scena postala je njegovo igralište. Cocktail Empire, priča nam Denis, nije samo priča o izvrsnim pićima, već o iskustvu, dizajnu i znanju. Denis svojim autorskim receptima i radionicama neprestano podiže ljestvicu gastro uživanja, lansirajući nove trendove.


Kao edukator, konzultant i kreativac, Denis inspirira nove generacije koktel entuzijasta, potiče eksperimentiranje sa sezonskim, lokalnim i održivim sastojcima te daje posebnu pažnju vizualnoj prezentaciji pića. Svojim radom i pristupom umrežava male proizvođače, ugostitelje i ljubitelje dobrih napitaka, stvarajući platformu na kojoj se znanje dijeli, a inspiracija ne prestaje. Zato je svaka Denisova suradnja prirodan spoj vizije, inovacije i autentičnih okusa.
Za ovu sezonu Denis nam je otkrio savršeni afterwork prijedlog: koktel s pumpkin-spice sirupom, stvoren za hladnije večeri, druženja s ekipom i istinske ljubitelje jesenskih aroma. Pripremite se za aromatičnu eksploziju okusa i vašu novu omiljenu avanturu iza pet!



Recept za “Pijanu tikvu”
- Viski 60 ml
- Pumpkin spice sirup 30 ml
- Sok limun 30 ml
- Sok od jabuke 60 ml
Pumpkin spice sirup: u pola litre vode dodajte pola kilograma šećera, zagrijavajte dok se ne otopi na štednjaku te dodajte po 5g cimeta, klinčića, đumbira, pimenta i muškatnog oraščića.

FOTOGRAFIJE: PR






