Nakon što sam se vratila s mora, jučer sam se uhvatila posla i u stvaralačkom zanosu mi je, naravno, proletjelo vrijeme. Frižider doma prazan, a ja potpuno bezidejna što ručati. Odluka je pala na dostavu i dok sam otvarala aplikaciju za naručivanje, već sam razmišljala o tome jesu li restorani iz kojih najradije naručujem otvoreni ili imaju ljetnu pauzu. Razveselilo me vidjeti novi restoran koji se pojavio na Woltu, a koji se bavi bliskoistočnom kuhinjom. O njemu se zasad još uvijek nije mnogo pisalo, jer se taman po ljeti i otvorio. Zove se Kabobgy i smjestio se u prostoru gdje je donedavno bila La Turka – na Kvatriću, preko puta placa.
Kabobgy Zagreb
Kod novih restorana na aplikacijama s kojih naručujemo hranu uvijek je mala lutrija što ćete dobiti i tek se treba upoznati s njihovim jelovnikom i ponudom. Zato najčešće igram na sigurno i naručujem s provjerenih adresa, no iznimku sam učinila u slučaju Kabobgyja jer sam vidjela da već ima visoke recenzije na Woltu (9.6 od 10).
Kako sam proteklih mjeseci često prolazila ondje, s placa i na plac, vidjela sam da se u prostor La Turke u Šubićevoj 65 sprema useliti Kabobgy i da su radovi u tijeku. Na prvu mi je asocijacija bila da se radi o još jednom kebabu na kakve smo već navikli, no pogled na jelovnik i ponudu na Woltu jučer mi je dao do znanja da smo dobili nešto raznovrsnije i ujedno novi restoran bliskoistočne kuhinje u Zagrebu.
Jako me ugodno iznenadila hrana koja je došla, no prije nego vam predstavim ponudu Kabobgyja, evo što piše o projektu na njegovoj web stranici.
“Dobrodošli u Kabobgy restoran, vašu destinaciju za autentične okuse Bliskog Istoka. Naša kuhinja temelji se na tradicionalnim receptima koji su preneseni s generacije na generaciju.“
“Naša priča započela je 2009. godine u Windsoru, Kanadi, s vizijom da našim gostima pružimo jedinstvene recepte i vrhunske sastojke koji će ih očarati. S ponosom možemo reći da smo od tada zadržali isti vrhunsku kvalitetu i autentični okus koji su nas izdvojili od drugih. Kabobgy nije samo restoran; to je mjesto gdje se susreću strast prema kuhanju i ljubav prema autentičnoj bliskoistočnoj kuhinji.
Kabobgy je obiteljski posao, a dio naše obitelji živi u Hrvatskoj. Upravo zbog toga odlučili smo proširiti naše poslovanje i otvoriti restoran u Hrvatskoj. Naš cilj je donijeti okuse Bliskog Istoka bliže vama, koristeći najbolje sastojke i pripremajući svako jelo s ljubavlju i pažnjom. Hrvatska je bila prirodan izbor za proširenje jer smo željeli podijeliti naše gastronomsko nasljeđe sa što više ljudi, uključujući i našu širu obitelj koja ovdje živi”, ističu na webu.
Svježe i pažljivo birano meso, navode dalje, tretira se specijalnim začinima i marinadama koje mu daju taj autentičan okus. Kabobgy jelovnik uključuje raznovrsna mesna jela koja su postala omiljena među njihovim gostima u Windsoru.
Posebnu pažnju posvećuju i vegetarijanskim i veganskim jelima. Njihova ponuda donosi raznovrsne opcije koje će zadovoljiti sve ljubitelje biljne prehrane. Humus, baba ghanoush i falafel samo su neka od tih jela, dobivena korištenjem najkvalitetnijih i najsvježijih sastojaka.
U ponudi ćete trenutno pronaći sljedeće:
SENDVIČI:
SALATE:
MENI:
PRILOZI:
Dojmovi
Budući da nisam znala što očekivati – i koliko su porcije velike ili male, odluka je pala da naručim dva jela pa ih kombiniram, a usput i isprobam više od jedne opcije. Izbor na prvi pogled nije lagan jer se svašta nudi i sve izgleda primamljivo, no povela sam se za onim što im je na Woltu naglašeno kao “Popularno” i “Istaknuti specijaliteti”, a to su bili Shawarma i Fattoush salata. Salatu sam na kraju ostavila za večeru jer je Shawarma bila toliko obilna i zasitna, da sam jednostavno kapitulirala. I salata je naposljetku došla u velikom pakiranju i tek kada ju jedete shvatite da je unutra prilična količina sadržaja.
Shawarma, kao jedno od najpoznatijih bliskoistočnih jela, u Kabobgy verziji dolazi s marininiranim pilećim prsima pečenima na ražnju u kombinaciji s namazom od češnjaka, salatom, kiselim krastavcima, kiselom repom i tahini sosom s orijentalnim začinima. Jako sočno i jako aromatično, piletina je bila božanstvena i topila se u ustima. Fattoush salata je OK kao prilog, hrpa raznovrsnog povrća preko kojeg se prelije orijentalni sos. Lagano, hrskavo i osvježavajuće.
Kako naručiti
Definitivno ću nastaviti isprobavati, vidim da imaju i neke deserte i platu za 4 osobe kada vam primjerice dođe ekipa. Ako i vi želite isprobati nešto novo u gradu, ostavljam vam link na Wolt i link na službeni web, broj telefona 091 474 7258 putem kojeg možete naručiti, a uvijek možete i prošetati u Šubićevu 65. Važno je napomenuti da restoran nema sjedećih mjesta, već sve funkcionira po principu dostave ili osobnog pick-upa. Radno vrijeme je svaki dan od 10:00 do 00:00.
FOTOGRAFIJE: Kabobgy