Nakon prve uspješne ljetne sezone, u vodećem zagrebačkom fusion restoranu Kiyomi, ponovno kreće već poznati koncept Sommelier’s Table.
Sommelier’s Table održavat će se svakog četvrtka, od 18. rujna pa sve do 11. prosinca u terminu od 18:00 do 20:30 sati. Jesenska sezona Sommeliers Table, pod stručnim vodstvom sommeliera Marka Jurića i Tonija Arbunića, predstavit će ukupno trinaest pažljivo osmišljenih večera, svaku posvećenu vinima velikih europskih regija. Uz Francusku, Italiju i Njemačku, na popisu se nalaze i večeri koje će ponuditi izabrana vina iz Australije i Hrvatske, kao i jedinstvena večera pod nazivom “Special Night”, večer grower šampanjaca te večer biodinamičkih vina.

Sommelier’s Table u Kiyomiju
Sommelier’s Table obogatit će ekskluzivna selekcija vrhunskih vina iz prestižnih svjetskih vinarija. Gostima će se pružiti prilika kušati rijetke i iznimne etikete, među kojima se posebno ističu Corton Charlemagne 2011 iz Domaine Ponsot vinarije, kojim upravlja Rose-Marie Ponsot, te Griotte Chambertin Grand Cru Cuvée de Saule 2016 iz podruma Laurenta Ponsota, vinara poznatog po inovativnom i često nekonvencionalnom pristupu.
Na jednoj od večeri poslužit će se i Chateau Pontet-Canet 2015, berba koja se ubraja među najbolje u 21. stoljeću. Posebnu pažnju zaslužuje i desertno vino iz Bordeauxa, Chateau Raymond Lafon 2005 iz Sauternes apelacije, kojim od 1972. upravlja Pierre Meslier bivši direktor slavnog Chateau d’Yquema.
Jedna večer bit će u potpunosti posvećena biodinamičkim vinima, sve prisutnijem trendu na svjetskoj, ali i domaćoj sceni. Ovakva pažljivo kreirana ponuda još jednom potvrđuje da Kiyomi raspolaže nevjerojatnom vinskom listom.


Vinske večeri nisu rezervirane samo za ljubitelje vina, već i za istinske gurmane. Gosti će tako, uz vrhunska vina, moći kušati i neka od već prepoznatljivih jela, koja će za ovu prigodu biti posebno obogaćena. Nove varijante omiljenih specijaliteta s jelovnika bit će dostupne isključivo u sklopu vinskih večeri, stvarajući doživljaj koji spaja okuse i mirise na potpuno novoj razini.
Posebnost vinskih večeri leži i u samom konceptu: za istim stolom okuplja se tek 12 gostiju. Ovakav intiman format pruža priliku za jedinstveno iskustvo – druženje, razmjenu dojmova i uživanje u hrani i vinu u toploj atmosferi.
Raspored vinskih večeri i sve detalje pronađite na službenoj web stranici gdje možete i rezervirati željeni termin. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto za ovo jedinstveno gastronomsko iskustvo. Sve detalje možete provjeriti i na službenom Instagram profilu ili jednostavno putem maila: reservations@kiyomi.hr
FOTOGRAFIJE: Kiyomi







