U Kiyomi se vraćaju vinske večeri posvećene uživanju u iznimnim vinima i vrhunskoj hrani

19.09.2025. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#vino | #restoran

Nakon prve uspješne ljetne sezone, u vodećem zagrebačkom fusion restoranu Kiyomi, ponovno kreće već poznati koncept Sommelier’s Table. 

Sommelier’s Table održavat će se svakog četvrtka, od 18. rujna pa sve do 11. prosinca u terminu od 18:00 do 20:30 sati. Jesenska sezona Sommeliers Table, pod stručnim vodstvom sommeliera Marka Jurića i Tonija Arbunića, predstavit će ukupno trinaest pažljivo osmišljenih večera, svaku posvećenu vinima velikih europskih regija. Uz Francusku, Italiju i Njemačku, na popisu se nalaze i večeri koje će ponuditi izabrana vina iz Australije i Hrvatske, kao i jedinstvena večera pod nazivom “Special Night”, večer grower šampanjaca te večer biodinamičkih vina.

Kiyomi, vinske večeri, Sommelier's Table

Sommelier’s Table u Kiyomiju

Sommelier’s Table obogatit će ekskluzivna selekcija vrhunskih vina iz prestižnih svjetskih vinarija. Gostima će se pružiti prilika kušati rijetke i iznimne etikete, među kojima se posebno ističu Corton Charlemagne 2011 iz Domaine Ponsot vinarije, kojim upravlja Rose-Marie Ponsot, te Griotte Chambertin Grand Cru Cuvée de Saule 2016 iz podruma Laurenta Ponsota, vinara poznatog po inovativnom i često nekonvencionalnom pristupu.

Na jednoj od večeri poslužit će se i Chateau Pontet-Canet 2015, berba koja se ubraja među najbolje u 21. stoljeću. Posebnu pažnju zaslužuje i desertno vino iz Bordeauxa, Chateau Raymond Lafon 2005 iz Sauternes apelacije, kojim od 1972. upravlja Pierre Meslier bivši direktor slavnog Chateau d’Yquema.

Jedna večer bit će u potpunosti posvećena biodinamičkim vinima, sve prisutnijem trendu na svjetskoj, ali i domaćoj sceni. Ovakva pažljivo kreirana ponuda još jednom potvrđuje da Kiyomi raspolaže nevjerojatnom vinskom listom. 

Kiyomi, vinske večeri, Sommelier's Table
Marko Jurić
Kiyomi, vinske večeri, Sommelier's Table
Toni Arbunić

Vinske večeri nisu rezervirane samo za ljubitelje vina, već i za istinske gurmane. Gosti će tako, uz vrhunska vina, moći kušati i neka od već prepoznatljivih jela, koja će za ovu prigodu biti posebno obogaćena. Nove varijante omiljenih specijaliteta s jelovnika bit će dostupne isključivo u sklopu vinskih večeri, stvarajući doživljaj koji spaja okuse i mirise na potpuno novoj razini.

Posebnost vinskih večeri leži i u samom konceptu: za istim stolom okuplja se tek 12 gostiju. Ovakav intiman format pruža priliku za jedinstveno iskustvo – druženje, razmjenu dojmova i uživanje u hrani i vinu u toploj atmosferi. 

Raspored vinskih večeri i sve detalje pronađite na službenoj web stranici gdje možete i rezervirati željeni termin. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto za ovo jedinstveno gastronomsko iskustvo. Sve detalje možete provjeriti i na službenom Instagram profilu ili jednostavno putem maila: reservations@kiyomi.hr 

FOTOGRAFIJE: Kiyomi

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5