Popularni Burgeraj, koji po mnogima ima najbolje burgere u gradu, nedavno je proslavio 10. rođendan i tom prigodom najavio da u ponudu uvodi – gelato! I to ne bilo kakav – radi se o njihovom vlastitom proizvodu koji u potpunosti pripremaju, kuhaju, smrzavaju i pakiraju sami, a nazvali su ga Krema.
Krema gelato iz Burgeraja
Krema je novi brend artizanskog gelata na domaćoj gastro sceni, a djelo je ekipe iz Burgeraja, jednog od najpopularnijih mjesta za burgere u Zagrebu. Kako sami kažu, još od 2019. godine doma kroz sladolede kuhaju, miješaju i spajaju razne okuse i teksture, a pet godina kasnije, ti su sladoledi iz njihove kuhinje napokon stigli u svoje Krema kutijice.
“Baš kao i hamburgerima u Burgeraju, i sladoledima ćemo pristupati na način da sve što možemo radimo sami. Krema se kuha “from scratch”, kuhamo ju sami i pritom koristimo najbolje dostupne sastojke. Krema odležava, miksa se, smrzava i pakira u Burgeraju”, kažu vlasnici, dodajući da ne koriste unaprijed pripremljene baze ni komercijalne stabilizatore i emulgatore. Odabir sastojaka za kremu jako im je važan pa tako u izradi gelata surađuju s malim proizvođačima, koriste mlijeko i mliječne proizvode malih mljekara, šećer od trske organskog porijekla, a voće i ostale namirnice od OPG-ova.
Krema gelato proizvodi se u jako malim serijama, a prva tri okusa koja su predstavili su Mango Sticky Rice (gelato od riže, umak od manga), Choco Stout (gelato od čokolade (70%) i stout piva, crumble od pereca) te Garden Rose (gelato od ruže, džem od rabarbare). Ubrzo su predstavili i prvi mono okus, odnosno sorbet od jagode, gelato rađen samo od voća i slatkog sirupa, a malo pomalo u ponudu uvrštavaju i nove kombinacije okusa.
Najnoviji gelato koji možete pronaći u Burgeraju zove se Wild Sage, a iza njega stoji gelato od cvjetova divlje kadulje s komadićima torte od maslaca. Ekipa je prije tri dana predstavila i Strawberry Blonde, gelato od jagoda i mlaćenice s keksima od pečenih zobenih pahuljica. Za njega kažu da ima hrpu jagoda, a zbog kiseline od mlaćenice drugačiji je u odnosu na ostale mliječno-voćne kombinacije, dok mu zobeni keksići daju neku toplu notu.
“Još učimo, prilagođavamo naše kućne recepture profi strojevima, ali reakcije su iznad svih očekivanja i hvala vam na tome. I iako je bilo malo straha, nadali smo se da će naši gosti bez beda jesti sladolede s pivama, od riže, s voćem za koje nikad nisu čuli, aromatično, slano, kiselo… I bili smo u pravu! Imamo još puno finih, kremastih, neobičnih, harmoničnih, čak i ljutih kombinacija na lageru, jedva čekamo upoznati vas s njima”, napisali su vlasnici prije nekoliko dana povodom prvih mjesec dana predstavljanja brenda Krema. Mi samo možemo dodati da jedva čekamo vidjeti što nas još sve čeka iz njihove kuhinje.
FOTOGRAFIJE: Zvonimir Ferina