Tradicionalno, ali drukčije – Ledo uskrsna radionica otkriva nove recepte

17.04.2025. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#radionica | #Ledo

Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i – Ledo inspiracije! U toplom i mirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica pod vodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.

Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzije tradicionalnih uskrsnih jela – francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom. U fokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnu pripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.

“Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju u novom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom – Uskrs može biti i tradicija i inspiracija”, istaknula je chefica Marijana.

Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods, zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačima približiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.

A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i… jako ukusno! Donosimo vam i recepte koji su osvojili sve prisutne.

Ledo recepti – Uskrs proljeće 2025.

Francuska salata s jabukama i limunom

Za 4 osobe:

Svježi sjeckani peršin

1 pakiranje Ledo mix povrća za francusku salatu

2 kuhana jaja

60 g kiselih krastavaca

1 granny smith jabuka

½ žličice senfa

100 g majoneze

1 žlica kiselog vrhnja

Sok i korica ½ limuna

Sol po ukusu

Priprema:

Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite. Krastavce, kuhana jaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće. Umiješajte sve ostale sastojke, začinite po ukusu i poslužite hladno.

Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera i prepečenom focacciom – ili prema vlastitom ukusu.

Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve

Za juhu (4 osobe):

  • 1 pakiranje Ledo graška
  • 1 krumpir
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • Sol i papar po ukusu

Za hrskavi bakalar:

1 jaje

1 pakiranje Ledo bakalara

30 g glatkog brašna

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin,

prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša. Maknite ružmarin i sve usitnite štapnim mikserom u finu juhu. Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočite u jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore. Poslužite na juhi s komadićima tankog blitvinog kruha.

A što su fino pripremile naše gošće Ana Antunović, Ines Kolundžić, Maja Jalšovec, Melita Matičević Vukasović, Petra Sabljić, Tena Sakar Vukić, Una Pašić Gregović i Zrinka Zekulić, provjerite na njihovim Instagram profilima.

Uskrs ne mora biti samo kuhanje “kao nekad” – uz Ledo proizvode, to može biti i kuhanje “kao nikad do sad”.

Za više inspiracije i recepata, pratite nas na društvenim mrežama i uživajte u proljeću uz Ledo!

FOTOGRAFIJE: PR

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5