Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i – Ledo inspiracije! U toplom i mirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica pod vodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.

Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzije tradicionalnih uskrsnih jela – francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom. U fokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnu pripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.
“Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju u novom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom – Uskrs može biti i tradicija i inspiracija”, istaknula je chefica Marijana.
Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods, zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačima približiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.
A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i… jako ukusno! Donosimo vam i recepte koji su osvojili sve prisutne.

Ledo recepti – Uskrs proljeće 2025.
Francuska salata s jabukama i limunom
Za 4 osobe:
Svježi sjeckani peršin
1 pakiranje Ledo mix povrća za francusku salatu
2 kuhana jaja
60 g kiselih krastavaca
1 granny smith jabuka
½ žličice senfa
100 g majoneze
1 žlica kiselog vrhnja
Sok i korica ½ limuna
Sol po ukusu
Priprema:
Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite. Krastavce, kuhana jaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće. Umiješajte sve ostale sastojke, začinite po ukusu i poslužite hladno.
Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera i prepečenom focacciom – ili prema vlastitom ukusu.

Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve
Za juhu (4 osobe):
- 1 pakiranje Ledo graška
- 1 krumpir
- 2 režnja češnjaka
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 750 ml povrtnog temeljca
- Sol i papar po ukusu
Za hrskavi bakalar:
1 jaje
1 pakiranje Ledo bakalara
30 g glatkog brašna

Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin,
prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša. Maknite ružmarin i sve usitnite štapnim mikserom u finu juhu. Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočite u jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore. Poslužite na juhi s komadićima tankog blitvinog kruha.
A što su fino pripremile naše gošće Ana Antunović, Ines Kolundžić, Maja Jalšovec, Melita Matičević Vukasović, Petra Sabljić, Tena Sakar Vukić, Una Pašić Gregović i Zrinka Zekulić, provjerite na njihovim Instagram profilima.
Uskrs ne mora biti samo kuhanje “kao nekad” – uz Ledo proizvode, to može biti i kuhanje “kao nikad do sad”.
Za više inspiracije i recepata, pratite nas na društvenim mrežama i uživajte u proljeću uz Ledo!
FOTOGRAFIJE: PR