Best buy: Loop slušalice za spavanje

20.01.2024. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5
#Best buy

Kada pogledam svoju okolinu, čini mi se da postoje dvije skupine ljudi: jedna kojoj smetaju razni zvukovi (žvakanje, mljackanje, tipkanje, lupkanje potpeticama…) i drugi koji ih uopće ne primjećuju. Nažalost, pripadam prvoj skupini ljudi i čujem – doslovno – svaki zvuk. Senzorno stanje u kojem je osoba ekstremno osjetljiva na određene zvukove ima i svoje službeno ime; mizofonija. No, danas ne pišem o tome, već o čepićima za uši koji su mi pomogli “utišati” zvukove iz okoline: Loop slušalice koje, otkad sam ih isprobala, ne mogu dovoljno nahvaliti i svakako su zaslužile mjesto u Best buy rubrici.

Loop slušalice za spavanje

Problem sa zvukovima preko dana bih riješila tako da upalim glazbu, no spavanje je postalo izazov jer mi je smetao i najmanji zvuk: šum iz radijatora, hrkanje, disanje (da, ta razina 😂). Isprobala sam sve dostupne čepiće u drogerijskoj ponudi, no niti jedni nisu pružili efekt koji mi je trebao da bih lagano zaspala. Jednog dana, muž mi je samo rekao: Naručio sam ti čepiće za uši, svi ih hvale pa ćemo vidjeti. Bila sam skeptična, ali kao što je i on rekao, preostalo nam je vidjeti. Kada su Loop slušalice došle, odmah mi se svidjelo pakiranje jer sam vidjela da nije riječ o klasičnim čepićima, nego o slušalicama čiji je cilj minimizirati zvukove iz okoline.

Loop slušalice dolaze u kompletu kojeg čine čepići za uši, četiri seta silikonskih vrhova u veličinama od XS do L te s futrolom za nošenje. Veličinu je jednostavno izabrati: čini li vam se da vas pritišću, izaberite manju opciju, a ako vam se čini kao da će ispasti iz uha, rješenje je jedan broj veći silikon. I čišćenje je vrlo lako: silikon se odvoji od slušalice i prebriše vlažnom krpom, a ne preporučuje se korištenje jakih kemikalija.

Cijena im je (bitno) viša od čepića dostupnih u dućanima, ali i dalje vrlo prihvatljiva, pogotovo kada je u pitanju miran san: 19,95 eura. Ne sjećam se koliko im je točno trebalo da dođu, no znam da su dostavljene u razumnom roku. Na web stranici navode kako shipping za Hrvatsku traje između 5 i 10 dana, a cijena dostave je 4,95 eura, odnosno free za narudžbe iznad 39 eura. Dostupna je i opcija brzog shippinga koji košta 18,95 eura: dostavlja DHL, a Loop slušalice stižu na adresu za 1-2 radna dana.

Po čemu su posebne Loop slušalice?

No, vratimo se čepićima. Što o njima kaže proizvođač? Loop slušalice koje koristim dolaze iz kolekcije Quiet i riječ je o modelu Quiet Equinox. Prati ih vrlo visoka ocjena 4,4 te više od 14.270 recenzija. Iz brenda kažu da Loop slušalice smanjuju okolinsku buku, što omogućuje bolji san, a mogu se koristiti i tijekom dana za bolju koncentraciju. Smanuju buku do 26 decibela, a dizajnirane su tako da lako “sjedaju” u uho pa nakon nekoliko noći, više nemate osjećaj da ih nosite, što je još jedan važan faktor prilikom izbora idealnih čepića. Čak i popodnevni nap odrađujem s njima jer mi se sviđa ugođaj koji pružaju, kao da smire i utišaju moju okolinu.

Kada ih preporučim dalje, uvijek dobijem isto pitanje: čujem li alarm? Otkad ih koristim, niti jednom se nije dogodilo da sam prespavala alarm pa je moj odgovor – potvrdan. Loop slušalice osmišljene su tako da utišavaju sve one pozadinske zvukove koje bih opisala kao lagano iritantne, ne preglasne, ali dovoljno jake da ometaju pokušaj spavanja. Alarm, zvono na vratima ili na mobitelu ili, pak, automobilsku trubu s ulice i dalje čujem, no sve je nekako “utišano” pa zaspim bez problema. Loop slušalice izrađene su od silikona, a podesive veličine vrhova omogućuju da cijelu noć stoje na mjestu. Super stvar kod kupnje je što imaju garanciju od dvije godine, kao i besplatan povrat čiji je rok čak 100 dana!

Loop u ponudi ima još nekoliko tipova slušalica kao što su Switch, Experience i Engage:

  • Switch su namijenjene svakodnevnom nošenju i nude tri načina rada koji se mogu mijenjati ovisno o okruženju
  • Experience su namijenjene očuvanju sluha i za, recimo, nošenje na koncertima jer omogućuju da osoba čuje sve, samo ne toliko glasno (dizajnirana je i posebna podkolekcija nazvana Tomorrowland!)
  • Engage slušalice stišavaju zvukove iz okoline, no samo do 16 decibela pa su pogodne za svakodnevno nošenje

Prije kupnje, svaki kupac može riješiti kviz kako bi doznao koje su Loop slušalice za njega idealne. Iz brenda kažu kako osjetljivost na buku dolazi u različitim oblicima: od nelagode i uznemirenosti pa do tjeskobe i napadaja panike. Onima koji pate od osjetljivosti na zvukove, može biti primamljiva ideja povlačenja od zvukova koji im smetaju. Međutim, takvo ponašanje može dugoročno pogoršati osjetljivost. Loop slušalice u tome mogu pomoći jer njihovo nošenje, ne samo po noći, već i po danu, može smanjiti senzornu preopterećenost.

PRIJEDLOZI ZA KUPNJU

*Best buy je After5 tema koju smo poželjeli i sebi i vama. Ukratko, isprobani i provjereni proizvodi i usluge kojima ćemo rado posvetiti koji redak, kako bismo vam uštedjeli vrijeme i novac. Enjoy!

FOTOGRAFIJE: Loop

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5