Masterclassevi s hrvatskim chefovima na kojima i vi možete sudjelovati

23.04.2024. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#JRE-Hrvatska

Udruga restorana JRE-Hrvatska u suradnji sa partnerima Miele kuhinje organizira godišnje osam masterclasseva koji su podijeljeni na regije Zagreb i Split. Masterclassevi su zatvorenog tipa, a održavaju se u Miele experience centrima u Zagrebu i Splitu.

Svaki masterclass ima svoje sudionike, odnosno nositelje, a oni su chefovi restorana udruženja JRE-Hr koji pripremaju menu s namirnicama malih proizvođača koji su partneri udruge, dok su za vinsku pratnju zaslužni vinari JRE.

JRE masterclass: Dubravkin put x Sin ravnice x Vinarija Coronica

Prošli tjedan održao se treći po redu JRE & Miele masterclass u Zagrebu, a njegovi sudionici bili su restoran Dubravkin put sa chefom Tiborom Valinčićem koji je spremao menu od Sinova ravnice. Vinarija Coronica popratila je cjelokupan masterclass sa svojim pjenušcem, odležanom Malvazijom Otovianom te Gran teranom.

Tibor je spremao Kornet od začinskog bilja punjen fermentiranom skutom, lardom, crnim češnjakom i prahom dimljene crvene paprike za dobrodošlicu. Za glavno jelo kušali smo confit crne slavonske svinje s dimljenim porilukom, kremom od kulena crne slavonske svinje te sporo kuhani obraz crne slavonske svinje. Za kraj uživali smo u pralinama od bijele čokolade i JRE Chiavalon maslinovog ulja.

I Vi možete biti dio JRE masterclassa prijavom na e-mail j.baljkas@jre.eu jer samo prva dva dobitnika dobivaju besplatni ulaz na masterclass. U ovoj sezoni održat će se još dva masterclassa, jedan u Zagrebu 15.5. na kojem gostuje restoran Zijavica te 29.4. u Splitu gdje su glavni akteri team Lešić Dimitri s otoka Korčule!

FOTOGRAFIJE: JRE-Hrvatska

©2024 after5