Range Rover Sport - stvoren za dinamičnu vožnju
SAZNAJ VIŠE

Matija Bogdan u Il Secondu priprema jedinstvenu večeru

19.05.2024. | AUTOR: Sara Marinić

Život iza 5 | Gastronomija
#Il Secondo | #restoran

Chef Matija Bogdan u Il Secondo dolazi u četvrtak, 23. svibnja. Jedinstvena je to prilika da iskusite kulinarsku genijalnost jednog od najboljih hrvatskih chefova, i to kroz večeru od pet slijedova uz mogućnost wine pairinga.

Postoje ti neki restorani u kojima se osjećamo baš kao da smo doma. Koji odišu posebnom atmosferom, toplinom i ugodom i naposljetku ne djeluju nimalo pretenciozno. Za nas je to već godinama novozagrebački restoran Il Secondo, do kojeg “potežemo” iz kojeg god dijela grada je to potrebno. U Il Secondu znamo da će nas već s vrata dočekati njihovo profesionalno i ljubazno osoblje, da ćemo uz čašu finog vina ili originalan koktel strpljivo čekati na fine zalogaje koji stižu i da će hrana koju ovdje pripremaju s mnogo ljubavi na nas imati ultimativni “comforting” učinak.

Kako bi gostima pružili novo iskustvo, u Il Secondu su ovaj mjesec pripremili jedno posebno gostovanje. Naime, 23. svibnja u ovom restoranu imate priliku uživati u jedinstvenoj večeri od pet slijedova koje će pripremati jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova – Matija Bogdan.

Chef Matija Bogdan u Il Secondu

Matija Bogdan jedan je od najboljih hrvatskih chefova koji je karijeru gradio u londonskom restoranu The Ledbury (3*** Michelin) i COI-u (2** Michelin) u San Franciscu. Nakon odlaska iz zagrebačkog restorana ManO, Bogdan je prešao u hotelsku kuću Aminess, u kojoj radi na poziciji executive chefa 7 Seas Restaurant & Bara u Njivicama na Krku te na Korčuli.  

Koncept visoke gastronomije 7 Seas označava upotrebu kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica pri kreiranju jela, vrhunsku razinu usluge te sofisticirane kulinarske tehnike Aminess gourmet tima. Broj sedam u nazivu označuje široku ponudu, raznolikost i raznovrsnost koje se nude gostima restorana, dok pojam “seas” označuje destinacije, prostranstvo i izazov putovanja kroz gourmet ponudu u restoranima. Jednako tako, “seas” podrazumijeva kreativna i inspirativna jela chefova koja nepcima gostiju pružaju pravo gourmet putovanje. 

A upravo na jedno takvo jedinstveno gastronomsko putovanje, kroz večeru od pet slijedova uz mogućnost wine pairinga, chef Matija Bogdan vodi vas 23. svibnja u Il Secondu s početkom u 18:30 sati.

Na jelovniku će se naći:

  • Pastrva konfitirana u ulju od citrusa (Ikra od pastrve, Oiselliere MonS i krema od dimljene cikle)
  • Tartar od teletine (Veli Jože sir, poriluk, maslinovo ulje, crne masline i kvasac)
  • Jakobove kapice (Sipa i sake, Beurre Blanc, korabica i lješnjak) 
  • Jelen (Kare jelena, varijacija kupusa i krema od krumpira i ružmarina) 
  • Stabljičasti celer (Mus od ulja naranče, menta) 

Iskusite Bogdanovu kulinarsku genijalnost kroz ovu jedinstvenu večeru u Il Secondu. Cijena iznosi 90 eura po osobi, a rezervacije se primaju pozivom na broj 01/658 6609 ili e-mailom na ilsecondo.restoran@gmail.com.

FOTOGRAFIJE: Il Secondo, privatna arhiva, Merlo di Graia

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5