Uskrs je vrijeme kada se mirisi djetinjstva ponovno šuljaju iz kuhinje – pisanice, razni kolači, citrusne kore, kapljica ruma… A među najdražim uskrsnim klasicima svakako je pinca. Njezin bogat, mekani okus vraća nas za obiteljski stol, u trenutke dijeljenja, smijeha i topline te fantastičnih okusa koje ne možemo zaboraviti.
Ove godine, Hungry Mile donosi njezinu mini verziju – jednostavniju, ali ništa manje posebnu. Mini pince punjene kremom od sira i bijele čokolade, s voćnim preljevom, idealne su za blagdanski stol, ali i kao slatki zalogaj koji ćemo poželjeti raditi cijele godine. Zalogaj koji slavi tradiciju, ali u modernom, razigranom obliku.

Znamo svi – prava pinca, ona klasična, traži svoje vrijeme. Dugotrajno mijesenje, čekanje, ponovno dizanje… i u svakodnevnom ritmu često samo zaključimo: ma nećemo stići ove godine. Upravo zato, Hungry Mile u pripremi koristi Bosch MUM6 – snažan i pouzdan kuhinjski robot koji od “pinca maratona” napravi ugodnu, jednostavnu rutinu. U svega nekoliko minuta, on će za vas obaviti ono što bi inače trajalo satima: umijesiti glatko tijesto, umutiti savršeno prozračnu kremu i izblendati voćni preljev bez ikakve muke.

I dok ova mini pinca ima svoje mjesto za Uskrs, njezin šarm ne prestaje s proljećem. Radit ćete je i ljeti, i zimi, za rođendane, kave s prijateljima ili tek tako – jer je toliko fina. A baš kao ni pinca, ni Bosch MUM6 ne pripada samo blagdanima. Taj višenamjenski uređaj koristi se i za pripremu svakodnevnih jela – od dizanog tijesta i umaka, preko variva i smoothija, do domaće tjestenine i brzih slastica. Sve u jednom, svaki dan. No, dosta o tome, idemo se baciti na recept.
Recept za mini pince s kremom od bijele čokolade
i voćnim coulisom (12 kom)

Tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja (L) + 1 žumanjak
- 130 ml jogurta
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 žlica meda
- naribana korica 1–2 limuna i 1–2 naranče
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 1 žlica ruma
Priprema:
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Ohladite i prekrijte krpom.
U posudu Bosch MUM6 kuhinjskog robota dodajte sve suhe sastojke.
U drugoj zdjeli sjedinite mokre (jaja, jogurt, maslac, med, rum, vaniliju i naribane korice).
Spojite mokre i suhe sastojke pa miksajte s nastavkom za tijesto 2–3 minute, dok ne dobijete mekano, glatko tijesto.
Raspodijelite tijesto u 12 kalupa za muffine s papirnatim košaricama.
Po želji ih zarežite križno, premažite jajem i pospite krupnim šećerom.


Krema od bijele čokolade i sira:
- 200 g mascarponea
- 200 g krem sira
- 160 g bijele čokolade (otopljene i prohlađene)
- 320 ml slatkog vrhnja
- 1–1,5 žličica vanilija ekstrakta
Priprema:
Spremite kremu u slastičarsku vrećicu i dobro ohladite.
U Bosch MUM6 s pjenjačom izmiksajte mascarpone, krem sir i vaniliju dok ne postanu glatki.
Dodajte otopljenu čokoladu i sjedinite.
Ulijte vrhnje i miksajte još 2–3 minute, dok ne dobijete prozračnu, čvrstu kremu.

Voćni coulis:
- 200 g malina ili šumskog voća
- 1–2 žlice šećera (po ukusu)
- sok ½ limuna
- po želji: prstohvat naribane tonke
Priprema:
Procijedite po želji i ohladite.
U lončiću zakuhajte voće, šećer i limun 5–10 minuta, dok voće ne omekša.
Po želji dodajte naribanu tonku.
Izblendajte smjesu u Bosch MUM6 nastavkom za blendanje do glatke teksture.

Završni koraci:
- Ohlađene mini pince izdubite u sredini ili lagano utisnite.
- Napunite ih ohlađenom kremom iz vrećice.
- Prelijte voćnim coulisom.
- Dekorirajte po želji – šećer u prahu, čokoladne strugotine, jestivo cvijeće.
Napomena: Premaz i šećer na tijestu nisu obavezni, jer će punjenje i preljev dominirati okusom i izgledom.



Za kraj…
Mini pince by Hungry Mile možda su inspirirane Uskrsom, ali nose onu vrstu okusa koji ne poznaje sezonu – nježne, mirisne, pune karaktera. Recept možete pronaći i u video formatu.
A kad imate pravog pomagača u kuhinji, poput Bosch MUM6, taj užitak možete si priuštiti kad god poželite. Jer neke tradicije vrijedi čuvati – a neke s veseljem pretvaramo u svakodnevne rituale.
FOTOGRAFIJE: Hub7studio