Postoje ti neki restorani u kojima se osjećamo baš kao da smo doma. Koji odišu posebnom atmosferom, toplinom i ugodom i naposljetku ne djeluju nimalo pretenciozno. Za nas je to već godinama novozagrebački restoran Il Secondo, do kojeg “potežemo” iz kojeg god dijela grada je to potrebno. U Il Secondu znamo da će nas već s vrata dočekati njihovo super profesionalno (i super ljubazno) osoblje, da ćemo uz čašu finog vina ili originalan koktel strpljivo čekati na fine zalogaje koji stižu i da će hrana koju ovdje pripremaju s mnogo ljubavi na nas imati ultimativni “comforting” učinak.
Zato nam ni ovi blagdanski dani neće proći bez posjeta Il Secondu, a ondje vas, kako nam otkrivaju, očekuje nova dnevna ponuda na blagdansku temu, idealna za isprobavanje i dijeljenje hrane u društvu obitelji, kolega i prijatelja.
Prosinac u Il Secondu redovito je vrlo dinamičan i za osoblje restorana super zaposlen, kako bi gosti mogli uživati u vrhunski pripremljenoj hrani, dobrim pićima i dobrom društvu. Poslovni domjenci, predbožićne večere ili riblji ručak na Badnjak, samo su neke od prigoda za koje se rezerviraju stolovi u ovom popularnom zagrebačkom restoranu, a on nas je odlučio još jednom iznenaditi, predstavivši novu dnevnu ponudu koja savršeno odgovara aktualnoj sezoni.
Uz talijanske specijalitete i delikatese po kojima je Il Secondo postao poznat, dnevna ponuda donosi i neke dobro nam poznate namirnice i okuse našeg kraja. Široka paleta predjela uključuje:
- Blagdanska selekcija hladnih predjela za dvije osobe tartarski biftek, mousse od tučenog bakalara, carpaccio od hobotnice, pršut San Daniele, dimljena guščja prsa, domaća salama crne svinje, Pecorino, kravlji sir s tartufima, burrata
- Burrata s pečenom bundevom, kaparima i bučinim sjemenkama
- Tartar biftek s tartufiranom majonezom i zapečenim domaćim briošem
- Mousse od tučenog bakalara s tri vrste domaćeg tostiranog kruha
- Vitello tonato – šnite lagano pečene teletine na kremi od divlje jadranske tune, kapara i inćuna s tostiranom domaćom foccaciom
- Gnudi od ricotte i bundeve u laganom umaku od maslaca i kadulje
Među glavnim jelima ističu se:
- Janjeća koljenica (350-390g) kuhana u crnom vinu, gratin krumpir, baby špinat i umak od janjetine
- Krvavica na domaći način
- Bakalar na mornarski
- Old school pašticada
- Rižoto s gljivama i tartarskim biftekom
- Divlja jadranska tuna, pire od batata i poširani kelj
Deserti:
- Choux s kremom od slane karamele
- Gingerbread Creme Brulee
- Topli cobbler od domaćih jabuka s kremom od mascarponea
Pića:
- Roza topla čokolada
- Winter Rose Water aromatizirana voda sa sirupom od ruže, cimetom, limunom i narančom
- Kuhano vino St.Heels Rose
- Holiday Mimosa Cocktail
- Topli zimski koktel
Svoje mjesto u Il Secondu rezervirati možete na broj +385 1 658 6609 ili na mail ilsecondo.restoran@gmail.com.
FOTOGRAFIJE: Marija Laća