Hedonizam na najjače: Sendviči s burratom i mariniranim cherry rajčicama

21.07.2024. | AUTOR: Sara Markov

Život iza 5 | Gastronomija
#sendvič | #recepti

Kada je riječ o ljetnim jelima koja poslužujemo na druženjima, kriteriji su vrlo jednostavni: želimo si olakšati život nečime što je brzo gotovo, jednostavno za pripremu, a u duhu sezone je i puno okusa. Rajčice i burrata dvije su namirnice bez kojih nam je ljeto nezamislivo i koje se redovito nalaze na našem ljetnom jelovniku. Kombinacija s hrskavim kruhom koji upija kremasti sir i sočne rajčice čini savršeno jelo ne samo za ljetna druženja, već i za lagani ručak ili večeru u vrućim ljetnim danima.

sendviči s burratom i cherry rajčicama, sendviči, burrata, recept, recepti za sendviče

Sendviči s burratom i cherry rajčicama

Ova verzija klasičnog caprese sendviča iz firentinske enoteke Casa del Vino dobila je upgrade s burratom, omiljenim svježim talijanskim sirom. Njena mekana, kremasta unutrašnjost koja curi iz čvrstog omotača od sira savršen je dodatak svježim salatama, tjesteninama, ali i ovakvim sendvičima koji osvajaju na prvi griz. Hrskavi kruh lagano drži natrganu burratu i rajčice na mjestu, no čak i ako vam sve s njega padne, ovaj je sendvič pravi ljetni užitak. Rajčice je najbolje ostaviti u marinadi preko noći, a sutradan ćete ove ukusne sendviče složiti u svega nekoliko minuta. U nastavku vas vodimo kroz recept.

sendviči s burratom i cherry rajčicama, sendviči, burrata, recept, recepti za sendviče
sendviči s burratom i cherry rajčicama, sendviči, burrata, recept, recepti za sendviče

Sastojci

Količinu sastojaka prilagodite svom ukusu i broju sendviča koje želite napraviti. Za 4 sendviča bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

  • otprilike 500-600 g cherry rajčica prepolovljenih na pola
  • Maslinovo ulje
  • Balzamični ocat
  • 1 žlica kapara
  • 10 fileta inćuna u ulju, sitno nasjeckanih (2 žlice)
  • Mljevene čili papričice
  • Sol i papar
  • 1 burrata
  • 4 šnite kruha
View this post on Instagram

A post shared by SAVEUR (@saveurmag)

Priprema

Prvo pripremite rajčice i marinadu. U veliku zdjelu ubacite prepolovljene cherry rajčice, ulje, ocat, kapare, inćune, prstohvat mljevenih čili papričica te posolite i popaprite po ukusu. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na radnoj plohi ukoliko ćete odmah posluživati sendviče ili u hladnjaku preko noći (najmanje 8 sati). Ako ste se odlučili za drugu opciju, prije posluživanja pustite da se rajčice malo zagriju na sobnoj temperaturi. U međuvremenu kruh prepecite u pećnici ili tosteru kako bi dobio hrskavost. Na svaku šnitu stavite malo mariniranih rajčica i natrganu burratu. Dodatno začinite solju, paprom i čili papričicama po ukusu i poslužite. Želimo vam dobar tek!

FOTOGRAFIJE: Unsplash+

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5