sorbet od manga F

Imamo novu foru za druženja s prijateljima: Sorbet od manga

30.06.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Gastronomija
#After5 Gurman | #Dolce far niente

U potrazi za ljetnim osvježenjem, najčešće posežemo za sladoledom. No, ponekad poželimo isprobati nešto drugačije ili zanimljivom poslasticom oduševiti ekipu na ljetnom druženju. Recept kojeg ćemo svakako isprobati, jer nam se čini osvježavajuć i stvara onaj wow-moment, je sorbet od manga. Mango, već sam po sebi, jedna je od omiljenih voćki, no u formi sorbeta (i to sa samo tri sastojka), lako postaje najdraži ljetni desert.

Sorbet od manga: Tri sastojka i malo strpljenja

Volimo kada od nekih ‘običnijih’ namirnica možemo napraviti jednostavan, no poseban i baš ukusan desert. Upravo je takav sorbet od manga za čiju su pripremu potrebna samo tri sastojka i malo strpljenja – kako bi se ohladio i poslužio kao savršeno osvježenje. Kada je ‘pogođen’, mango osvaja svojom sočnošću i slatkoćom, što ga čini idealnim izborom za uživanje u ljetnim danima. Ima poželjnu osvježavajuću notu i egzotični karakter, a volimo ga i zbog njegovog bogatstva vitaminima.

Na recept za sorbet od manga naišli smo sasvim slučajno, na Instagram profilu Crowded Kitchen i odmah ga poželjeli isprobati. Momentalno smo pomislili kako je sjajna alternativa sladoledu – definitivno je laganija opcija s manje kalorija, pogotovo kada se priprema u kućnoj radinosti pa sami biramo sastojke. Svidio nam se recept za sorbet od manga sa spomenutog profila kojeg vode majka i kći – priprema je jednostavna, a potrebno nam je sljedeće: mango, sok od limete i agavin sirup ili med.

Recept za sorbet od manga

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Crowded Kitchen (@crowded_kitchen)

  • 5 šalica smrznutog manga
  • 1/4-1/3 šalice svježe iscijeđenog soka od limete
  • 1/4-1/3 šalice agavinog sirupa ili meda

Želite li poslužiti sorbet u polovicama manga, prerežite ga po pola i žlicom uklonite voće, a koru sačuvajte za posluživanje. Za pet šalica trebat ćete otprilike pet komada manga. Prenesite narezani mango na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i zamrznite dok se potpuno ne stisne (približno dva sata).

Sve sastojke stavite u multipraktik ili blender i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Budući da je mango smrznut, to može potrajati minutu ili dvije. Povremeno zaustavite miksanje i strugalicom skupite smjesu nakupljenu na blenderu kako bi se sve dobro sjedinilo.

Kremasti sorbet od manga žlicom rasporedite u polovice iz kojih ste ‘izdubili’ voće, a zatim ih napunjene vratite u zamrzivač, dok se ne stisne (između 2 i 3 sata). Količinu soka od limete i agavinog sirupa, odnosno meda možete prilagoditi prema vlastitom ukusu. Ako je mango dovoljno zreo, trebao bi biti dovoljno sladak sam po sebi pa zaslađivač možete i preskočiti.

FOTOGRAFIJE: Pexels, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5